I løbet af de seneste ti år er antallet af børn og unge under 18 med en psykiatrisk diagnose ifølge Sundhedsministeriet steget 39% - og tallene er fortsat på himmelflugt. I børne- og ungesektoren beskrives det stigende antal diagnoser ofte som dilemmafyldt, og Trivselskommissionen anbefaler, at der nedsættes en ekspertgruppe, der skal undersøge årsager til og afledte konsekvenser af de mange diagnosticeringer. For hvilken betydning har det tårnhøje antal diagnoser egentlig? For vores samfund, institutioner og de specialtilbud, der skal rumme flere børn og unge end nogensinde før? For den pædagogiske praksis? Og ikke mindst for de diagnosticerede børn og unge, som resten af livet skal bære et prædikat og leve under de begrænsninger, det kan medføre? Vi spørger, hvordan vi bedst støtter børn og unge, der har behov for ekstra støtte, og om svaret nødvendigvis altid er en diagnose.
Oplægsholdere
v/ Janne Hedegaard Hansen, Centerchef for Center for Bedre Børneliv, Københavns Professionshøjskole og Rasmus Lund-Nielsen, psykolog og psykiatriordfører, Moderaterne (LOKATION: Gl. Strand, Gammel Strand 48, 1202 København K)
Tid og sted
Gl. Strand, Gammel Strand 48, 1202 København K
08.12.2025
09.15-12.00
Interesseret?
Vil du høre mere om mulighederne i vores netværksgrupper og være med til at sætte dit præg på samfundsdebatten? Udfyld formularen til højre, så ringer vi dig op, når det passer dig.
Medlemskab