Møderække

Uddannelsespolitisk netværk - Aarhus - mødeprogram

Kreativitet og læringsglemsel: Vejen til innovative unge hoveder?

Torsdag den 19. november 2020, 09.15 -12.00

Hvordan uddanner vi opfindsomme og kreative unge? Vi lever af vores viden og evne til at nyskabe, og her er opfindsomhed en forudsætning for innovation. Det kræver, at vi formår at skabe engagement og vække nysgerrigheden hos de nye generationer. På dagens møde skal vi derfor blive klogere på, hvordan vi skaber verdens mest innovative unge. For hvad skal der til for, at vi både kan tænke og lære nyt? På hvilke punkter er vi allerede godt på vej, og hvor skal der sadles om, hvis vi skabe en innovativ fremtid for Danmark?

v/ Lene Tanggaard, rektor, Designskolen Kolding & professor, Institut for Kommunikation & Psykologi, Aalborg Universitet (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

Skolen under og efter corona

Tirsdag den 1. december 2020, 09.15 -12.00

Coronakrisen blev ikke løst med et snuptag, og fremtiden ser stadig mere uvis ud, mens restriktioner og forholdsregler ser ud til at blive mere permanent. Hvordan skal man bedst drive skole under coronakrisen og hvordan skal skolerne indrettes for fremtiden? Hvilken vej skal man gå, hvis man ønsker at få indflydelse på uddannelsespolitikken i Danmark? Hvad er ”dos and dont’s” og hvilke indsatser er bedst? Disse spørgsmål og mange flere stiller vi dagens gæster.

v/ Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, Søren Hindsholm, næstformand for Danske Gymnasier og Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

Hvordan skaber vi sammenhæng på uddannelsesområdet?

Mandag den 18. januar 2021, 09.15 -12.00

Én af de store udfordringer i uddannelsesdanmark er at få styrket sammenhængen mellem grundskole, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Vi tager på tur i maskinrummet og bliver klogere på, hvordan man i centraladministrationen arbejder med at skabe en rød tråd i det danske uddannelsessystem. Her vil dagens oplægsholder give et indblik i de udfordringer og muligheder ved at sammentænke hele uddannelsesområdet med udgangspunkt i det, det hele handler om: at gøre alle unge så dygtige som muligt.

v/ Julie Elm Vig Albertsen, direktør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Et kig i den uddannelsespolitiske krystalkugle

Fredag den 19. marts 2021, 09.15 -12.00

Ny karakterskala, PISA-tests og stopprøver er bare nogle af de brandvarme uddannelsespolitiske temaer, som behandles på Christiansborg. Spørgsmålet er, hvilke nye dagsordener, vi kan forvente at se rejst fra politikerne i den kommende tid. Vil vi se store reformer, som vi allerede nu kan forberede os på? Eller vil der blive fokuseret på justeringer af den eksisterende politik? På dagens netværksmøde beder vi to aktører komme med deres bud på, hvilken retning uddannelsespolitiken blæser.

V/ Naja Dandanell, redaktør på Politiken Skoleliv og Stina Vrang Elias, adm. direktør for DEA, formand for Rådet for de grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser (REU) samt medlem af Disruptionrådet

Hvordan gør vi det prestigefyldt at blive faglært?

Onsdag den 2. juni 2021, 09.15 -12.00

Det er efterhånden gammel vin på nye flasker, at vi ser frem mod et stort hul i den faglærte arbejdskraft i fremtiden. Udfordringen er, at den akademiske sti stadig dominerer mange skoleelevernes forestilling om, hvilken uddannelsesretning der skal vælges. Hvordan støver vi den traditionelle opfattelse af det faglærte segment af, så nutidens børn og unge kan spejle sig i billedet?

v/ Lars Goldschmidt, ZBC, formand for Danske Erhvervsskoler og Gymnasier

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Emilia Hammer