Møderække

Transportpolitisk netværk - mødeprogram

Fremtidens flytrafik: Når Corona-krisen kradser

Onsdag den 2. september 2020, 09.15 -12.00

Coronakrisen har sat dybe spor i luftfarten. Indtil for nyligt handlede branchens bekymringer om at håndtere både passagervækst og klimabelastning. Hvilke udfordringer, står højest på luftfartens dagsorden i kølvandet på Corona-krisen? Hvordan ser det ud for Lufthavnen, og er SAS ved at få luft under vingerne igen? Hvad kan og skal der gøres politisk, økonomisk og internt hos de to selskaber? Og hvordan mener de, at fremtidens flytrafik kommer til at se ud?

v/ Søren Rosenkilde Clausen, Head of Public Affairs, Københavns Lufthavn og Lars Wigelstorp Andersen, vice president, Public Affairs & Infrastructure, SAS (OBS: MØDET AFHOLDES HOS KØBENHAVNS LUFTHAVN)

Hvor langt er vi med omstillingen af personbiler?

Onsdag den 30. september 2020, 09.15 -12.00

Både den tidligere og den nuværende regering har lovet et stop for salg af nye diesel- og benzinbiler i 2030. Men er politikernes ambitioner realistiske? Vi beder formanden for Kommissionen for grøn omstilling af personbiler, Anders Eldrup, om at gøre status for kommissionens arbejde. Vi inviterer desuden to af elbilbranchens markante spillere, og lægger op til en diskussion om, hvordan vejen mod en grønne biltrafik ser ud. Som det ser ud nu, er det så muligt at nå målsætningen om under 10 år? Hvad ser de som de største udfordringer på området, og hvad kan vi gøre, for at overkomme disse?

v/ Anders Eldrup, formand for kommissionen for grøn omstilling af personbiler, Casper Kirketerp-Møller, CEO i Clever og bestyrelsesformand for Dansk Elbil Alliance, og Ole Hvelplund, adm. direktør i Nature Energy A/S (OBS: rykkets fra marts - dato ikke bekræftet)

Ministeren i førersædet

Mandag den 2. november 2020, 09.15 -12.00

På dagens møde gæster transportminister Benny Engelbrecht netværket. Ministeren vil give et indblik i de aktuelle dagsordener, der florerer i ministeriet og fortælle, hvad regeringen har i den transportpolitiske pipeline i den kommende tid. Hvad ser ministeren som landets mest presserende transportpolitiske udfordringer? Hvilke parametre vil regeringen gerne måles på, og hvilke resultater håber ministeren at opnå?

v/ Benny Engelbrecht (S), transportminister

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Lasse Krodal