Møderække

Transportpolitisk netværk - mødeprogram

Fremtidens flytrafik: Når Corona-krisen kradser

Onsdag den 2. september 2020, 09.15 -12.00

Coronakrisen har sat dybe spor i luftfarten. Indtil for nyligt handlede branchens bekymringer om at håndtere både passagervækst og klimabelastning. Hvilke udfordringer, står højest på luftfartens dagsorden i kølvandet på Corona-krisen? Hvordan ser det ud for Lufthavnen, og er SAS ved at få luft under vingerne igen? Hvad kan og skal der gøres politisk, økonomisk og internt hos de to selskaber? Og hvordan mener de, at fremtidens flytrafik kommer til at se ud?

v/ Søren Rosenkilde Clausen, Head of Public Affairs, Københavns Lufthavn og Lars Wigelstorp Andersen, vice president, Public Affairs & Infrastructure, SAS (OBS: MØDET AFHOLDES HOS KØBENHAVNS LUFTHAVN)

Hvor langt er vi med omstillingen af personbiler?

Fredag den 2. oktober 2020, 09.15 -12.00

Både den tidligere og den nuværende regering har lovet et stop for salg af nye diesel- og benzinbiler i 2030. Men er politikernes ambitioner realistiske? Vi beder formanden for Kommissionen for grøn omstilling af personbiler, Anders Eldrup, om at gøre status for kommissionens arbejde. Vi inviterer desuden to af elbilbranchens markante spillere, og lægger op til en diskussion om, hvordan vejen mod en grønne biltrafik ser ud. Som det ser ud nu, er det så muligt at nå målsætningen om under 10 år? Hvad ser de som de største udfordringer på området, og hvad kan vi gøre, for at overkomme disse?

v/ Anders Eldrup, formand for kommissionen for grøn omstilling af personbiler, Casper Kirketerp-Møller, CEO i Clever og bestyrelsesformand for Dansk Elbil Alliance, og Ole Hvelplund, adm. direktør i Nature Energy A/S (MØDESTED: Dansk Arkitektur Center, Bryghusgade 10, 1473 København K)

Ministeren i førersædet

Mandag den 2. november 2020, 09.15 -12.00

På dagens møde gæster transportminister Benny Engelbrecht netværket. Ministeren vil give et indblik i de aktuelle dagsordener, der florerer i ministeriet og fortælle, hvad regeringen har i den transportpolitiske pipeline i den kommende tid. Hvad ser ministeren som landets mest presserende transportpolitiske udfordringer? Hvilke parametre vil regeringen gerne måles på, og hvilke resultater håber ministeren at opnå?

v/ Benny Engelbrecht (S), transportminister (MØDESTED: Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, 1577 København V)

Transportpolitisk debat (BEMÆRK: eftermiddagsmøde efterfulgt af glögg og julehygge)

Onsdag den 25. november 2020, 14.00 -17.00

Folketingsvalget bød på en del udskiftninger på partiernes transportordførerposter. Her over halvvejs inde i valgperioden inviterer vi transportordførerne fra begge sider af Folketinget til debat. Hvad ser de hver især som de vigtigste issues på den transportpolitiske dagsorden? Hvor er partierne mest uenige, og hvor skal det politiske samarbejde om løsninger findes? Vi lægger op til en livlig debat og drikker efterfølgende et glas glögg og ønsker god jul.

v/ Thomas Jensen (S), Anne Valentina Berthelsen (SF) (ikke bekræftet), Niels Flemming Hansen (K), Ole Birk Olesen (LA) og Hans Kristian Skibby (DF) (MØDESTED: Proviantgården, Christiansborg, 1218 København K)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Lasse Krodal