Møderække

Talentnetværk - mødeprogram

Toppolitikernes spindoktorer: En gang rådgiver...

Onsdag den 29. januar 2020, 15.15 -18.00

Det er almindeligt kendt, at livet som særlig rådgiver byder på lange og intense arbejdsuger, hvor politiske forslag skal udarbejdes og stå klar, når medierne forlanger løsninger. Som spindoktor har man en vis magt, selvom der er uenighed om, hvad begrebet reelt indbefatter. Men hvordan er det at træde ud af spindoktor-rollen i forbindelse med fx regeringsskifte? Vi har inviteret en række tidligere særlige rådgivere til en snak om livet før, under og efter jobbet som rådgiver i toppolitik. Hvad savner de mest ved rollen og hvad er det bedste ved deres nye tilværelse? Og hvilke råd vil de give videre til potentielt fremtidige politiske rådgivere?

v/ Mark Thorsen, fhv. særlig rådgiver for Inger Støjberg og Henrik Kjerrumgaard, fhv. særlig rådgiver for Margrethe Vestager (MØDESTED: SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V)

Hvor går grænsen? Rådgivning i udenrigspolitisk regi

Tirsdag den 10. marts 2020, 09.15 -12.00

Verden bliver stadigt større og er i konstant forandring. Hvilke krav stiller det, når man som topembedsmand i Udenrigsministeriet skal sikre Danmark en central placering i det internationale samarbejde? Hvordan adskiller den politiske rådgivning sig, når det handler om at varetage danske interesser, alt imens man opretholder diplomatiske relationer? Til dette netværksmøde har vi fornøjelsen af Lars Gert Lose, som for nylig er blevet hjemkaldt fra sin ambassadørpost i Washington, for at være departementschef i Udenrigsministeriet. Departementschefen har en lang karriere i Udenrigsministeriet, og har tidligere været udenrigspolitisk rådgiver for Per Stig Møller (K), Lene Espersen (K), og senest Helle Thorning-Schmidt (S).

v/Lars Gert Lose, departementschef i Udenrigsministeriet

Søndergaard på Borgen: Et indblik hos DF

Onsdag den 27. maj 2020, 15.15 -18.00

Dansk Folkeparti har både været udråbt til kongemagere, et frisk pust over landet og ikke stuerene. Senest har partiet oplevet en markant nedgang i antal mandater til både Europa-Parlamentet og til folketinget. Ligeledes er DF gået fra at stå alene på fløjen længst til højre til at blive det største borgerlige parti – til nu at være blot en af flere og slået på populariteten. Søren Søndergaard har siden 2005 været pressechef for DF. Vi spørger ham, om vælgerne stadig vil, hvad DF står for? På dagens møde giver Søndergaard indblik i, hvordan han sammentænker politikudvikling og kommunikation i rollen som pressechef, og hvordan hans rådgivningsarbejde har ændret sig i takt med partiets skiftende succes.

v/ Søren Søndergaard, pressechef DF

Tougher than the rest: Bødskovs visioner for SKAT

Onsdag den 2. september 2020, 09.15 -12.00

I Skatteministeriet har det ikke kun været organisationen, der skulle genopbygges. Troværdigheden har efter en række sager lidt flere knæk. Vi inviterer skatteminister Morten Bødskov til at give netværket et indblik i dels hans egen vej ind i politik, dels hans forventninger til sin stab, når det kommer til at sætte retningen for velfærdsstatens fundament. Hvordan manøvrerer han i de mange forskellige hensyn, samtidig med, at han skal forholde sig til de problematikker, som SKAT har været og stadig er præget af?

v/ Morten Bødskov, skatteminister (Ikke bekræftet)

David Hellemann om værdien af stærk ledelse

Torsdag den 29. oktober 2020, 09.15 -12.00

Da David Hellemann fik mulighed for at skifte fra Nordea til en stilling som koncerndirektør i Nykredit var det en opgave, som han ikke kunne sige nej til. I over 20 år har Hellemann besiddet lederstillinger, hvorfor han efterhånden har opbygget en ledelsesmæssig erfaring fra både den offentlige og private sektor. Vi inviterer koncerndirektøren til at dele sine erfaringer med netværket. Både når det kommer til at sidde i lederstolen, men også i forhold til at tage afgørende beslutninger, når spændende karriereskift byder sig.

v/ David Hellemann, CFO/COO i Nykredit og fhv. departementchef i Finansministeriet

McKinsey om Management Consulting

Torsdag den 3. december 2020, 15.15 -18.00

Konsulentbranchens forretningskoncept bygger på rådgivning og ekspertise, og med den rette konsulenthjælp kan virksomheder og institutioner opnå ambitiøse mål. Men der er som bekendt forskellige holdninger til brug af konsulenter i det offentlige blandt politikerne. Hvilke forskellige vilkår skal der tages hensyn til, når man bidrager med rådgivning i henholdsvis den private og den offentlige sektor? Vi inviterer Kim Baroudy, managing partner i McKinsey Danmark, til en snak om, hvordan McKinsey skiller sig ud fra de andre konsulentbureauer, ligesom vi spørger ham ind til rekrutteringsprocessen, når de mest kompetente konsulenter skal findes.

v/ Naveed Niwaz, partner i McKinsey Danmark (Ikke bekræftet)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer