Møderække

Talentnetværk - mødeprogram

Farvel til et politisk liv? Fra den yngste minister til erhvervschef

Torsdag den 29. oktober 2020, 09.15 -12.00

Thor Möger Pedersen har været vant til at arbejde med en stejl læringskurve i en karriere, som bl.a. har budt på stillingen som den yngste danske minister nogensinde. For et par år siden blev arbejdet på Christiansborg imidlertid lagt på hylden for det unge talent, idet muligheden for en stilling i det private erhvervsliv åbnede sig. Hvad er Thor Möger Pedersens råd til andre unge talenter, der som ham selv ønsker at engagere sig i den politiske fremtid, hvad enten det er i Folketinget, embedsapparatet eller private organisationer? Savner han dansk politik? Og hvordan er spilleregler og kultur anderledes udenfor Slotsholmen?

v/ Thor Möger Pedersen, chef for Economics and Management i COWI

Tør hvor andre tier? Konsulenthuses rolle og magt

Torsdag den 3. december 2020, 15.15 -18.00

I alle demokratier søger en bred kreds af aktører magt og politisk indflydelse. Sagkyndig og kompetent rådgivning kan være altafgørende, når organisationernes løsningsforslag skal præsenteres på den rigtige måde eller når myndigheder skal undersøge eller evaluerer eget område - og her kigges ofte mod konsulenthusene. Hvilke forskellige vilkår skal der tages hensyn til, når man bidrager med rådgivning i henholdsvis den private og den offentlige sektor? Og hvordan kan den rette rådgivning gøre en forskel for politikudvikling og politisk indflydelse? Vi får besøg af to repræsentanter fra to af de store konsulenthuse, Anna Tulinius fra Implement Consulting Group og Jakob Engel-Schmidt fra Rud Pedersen, som vil fortælle os om fokus og fremgangsmåde i de respektive huse, ligesom vi spørger ind til deres vej ind i konsulentverden.

v/ Anne Tulinius, partner hos Implement Consulting Group (ikke bekræftet) og Jakob Engel-Schmidt, Public Affairs Director, Rud Pedersen

Hüttemeiers fornemmelser for spin

Onsdag den 27. januar 2021, 09.15 -12.00

Inden næste Folketingsvalg skal vælgerne vide, hvor de har Venstre og Ellemann. Og der skal være et samlet blåt projekt og alternativ til den socialdemokratiske regering. Så hvordan det skal lykkes? Og hvordan skal hensynet mellem baglandet, bredden i partiet og visioner balanceres? På dagens møde får vi besøg af Venstres partisekretær, Christian Hüttemeier, der vil dele erindringsglimt og erfaringer fra en karriere, der har bragt ham fra sportsjournalistikken til rollen som manden, der skal hjælpe Jakob Ellemann-Jensen med at overtage de berygtede nøgler til Statsministeriet.

v/ Christian Hüttemeier, partisekretær i Venstre (ikke endelig bekræftet) (mødet afholdes på Christiansborg med efterfølgende frokost i Snapstinget)

There's no planet b: Connie Hedegaards livsværk

Fredag den 16. april 2021, 09.15 -12.00

Connie Hedegaard og klimaindsatsen er efterhånden synonymer. Efter først at have været miljøminister, blev hun sidenhen udnævnt til klima- og energiminister for dernæst at blive EU’s første klimakommissær. Siden 2014 har Connie Hedegaard holdt fast i klimasøjlen og arbejder på højtryk for at få den grønne omstilling højest på dagsordenen gennem diverse grønne bestyrelsesposter. Til dagens møde spørger vi ind til hendes karriere og mærkesager. Hvornår gik det op for hende, at hun ville dedikere sin karriere til klimaet? Hvilke udfordringer er hun stødt på undervejs, og hvordan har hun håndteret dem? Og hvor ser hun sin indsats bære henad fremover?

Connie Hedegaard, formand for Concito og KR Foundation

Tougher than the rest: Bødskovs visioner for SKAT

Torsdag den 27. maj 2021, 09.15 -12.00

I Skatteministeriet har det ikke kun været organisationen, der skulle genopbygges. Troværdigheden har efter en række sager lidt flere knæk. Vi inviterer skatteminister Morten Bødskov til at give netværket et indblik i dels hans egen vej ind i politik, dels hans forventninger til sin stab, når det kommer til at sætte retningen for velfærdsstatens fundament. Hvordan manøvrerer han i de mange forskellige hensyn, samtidig med, at han skal forholde sig til de problematikker, som SKAT har været og stadig er præget af?

v/ Morten Bødskov, skatteminister (Ikke bekræftet)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer