Møderække

Public Affairs - mødeprogram

AFLYST: Følelser før fakta? Public affairs i en ny virkelighed

Onsdag den 13. maj 2020, 09.15 -12.00

Det siges ofte, at den gode lobbyist har skrivebordet fuld af fakta, data og tal til at underbygge den politiske dagsorden man ønsker at påvirke. Men gælder dette stadig i en verden med fake news, følelsernes politik og alternative fakta? Eller er hardcore tal og data netop et vigtigere værktøj nu end nogensinde før? Professor Vincent F. Hendricks og Mette Fjord Sørensen gør os klogere på, hvad den postfaktuelle samfundstrend indebærer og kommer med vurderinger af, hvordan man bedst gebærder sig i denne nye virkelighed. For kan man både bruge fakta og folkestemningen, når interesserne skal varetages?

v/ Vincent Hendricks, professor i formel filosofi og leder af Center for Information og Boblestudier ved KU, og Mette Fjord Sørensen, chef for forskning, videregående uddannelser og mangfoldighed, Dansk Industri (MØDESTED: SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V)

SoMe-lobbyisten

Torsdag den 13. august 2020, 09.15 -12.00

Danske organisationer er for alvor ved at knække koden, når de bruger sociale medier som en del af deres public affairs-arbejde. Og det virker. I hvert fald hvis man spørger Benjamin Rud Elberth, der er ekspert i sociale medier og ejer af Elberth Kommunikation. Men hvordan kan man bruge de sociale medier i public affairs? Ved vi, hvad der virker? Og hvilke værktøjer skal man være varsom med at benytte?

v/ Benjamin Rud Elberth, ejer, Elberth Kommunikation (ikke bekræftet) (MØDESTED: SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V)

En særlige rådgiver

Tirsdag den 1. september 2020, 09.15 -12.00

Opmærksomheden omkring regeringens særlige rådgivere har været enorm efter oprettelsen af Mette Frederiksens nye politiske sekretariat - og med god grund. Vi får på dagens møde besøg af én af de dygtigste af slagsen, Jacob Bruun Christensen, som besad den prestigiøse plads for Lars Løkke Rasmussen. Jacob vil fortælle om sine oplevelser på Borgen, erfaringer med indflydelsessøgende aktører og komme med gode råd til, hvordan man navigerer sin interessevaretagelse i et politisk miljø og meget, meget mere.

V/ Jacob Bruun Christensen, fhv. særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen

Et våbent forhold

Torsdag den 22. oktober 2020, 09.15 -12.00

Våbenindustrien siges at udøve et enormt stykke lobby-arbejde – ikke kun i Danmark, men i hele verden. Alligevel synes interessenterne at gå under radaren i medierne. For når det kommer til krudt og kugler, hvem bestemmer egentlig og hvem skal påvirkes? Hvilke kanaler forsøger våbenindustrien at varetage sine interesser? Og hvordan håndterer man som politiker et møde med våbenindustrien? Det vil Peter Viggo Jakobsen og Claus Hjort forsøge at gøre os klogere på. Man siger at i krig og kærlighed gælder alle kneb - men er det også gældende i lobbyarbejdet?

Peter Viggo Jakobsen, professor ved Institut for Strategi, Forsvarsakademiet (ikke bekræftet) og Claus Hjort Frederiksen, fhv. forsvarsminister og finansminister (V) (ikke bekræftet)

En jungle af muligheder: Hvordan vælger du en public affairs-strategi?

Onsdag den 18. november 2020, 09.15 -12.00

Public affairs-miljøet er i dag præget af stor omskiftelighed og en jungle af mere eller mindre effektive og komplekse værktøjer. Af den årsag kan det også synes uoverskueligt for mange interesseaktører, virksomheder og organisationer at finde hoved og hale i strategier, når der søges indflydelse på politiske områder. Til dagens møde får vi besøg af Tobias Enné og Stine Monrad Wæsel, som vil give deres svar på, hvad der skal til for at føre en succesfuld kampagne, og bud på, hvilke redskaber man kan trække på i forsøget.

v/ Sune Wæsel, Partner og Public Affairs Director hos GRACE og Tobias Enné, kreativ direktør hos Radius Kommunikation.

”Registrer dig ved indgangen”: Lobbyist-register i Danmark?

Fredag den 5. februar 2021, 09.15 -12.00

I efterhånden mange år har der været tale om, hvorvidt vi i Danmark skal indføre et lobbyregister i samme stil, som det de har i eksempelvis USA. Til dette forslag følger selvsagt både fortalere og skeptikere. Til dagens møde hører vi fra en af de helt store fortalere, Benny Engelbrecht, som vil svare på nogle af de spørgsmål, som knytter sig til sagen. Særligt i lyset af hans nye post som Transportminister, hvor der både stille store krav til den grønne omstilling men også er særdeles stærke aktører med interesse i at holde afgifter og skatter nede. Hvor stort er behovet for et lobby-register i Danmark ift. andre lande? Og hvilke fordele og hvilke ulemper er der at finde i en eventuel realisering af tiltaget?

v/ Benny Engelbrecht, Transportminister (S) (ikke bekræftet)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Emilia Hammer