Møderække

Politisk kommunikation og interessevaretagelse - Aarhus - mødeprogram

KØBENHAVNERDAG: Prioriteringer i nyhedsstrømmen

Torsdag den 23. januar 2020, 09.15 -12.00

Journalisterne har traditionelt været bindeled mellem de politiske aktører og borgerne. Men hvordan prioriteres der i nyhedsstrømmen? Hvorfor bliver noget til store mediedagsordner mens andet drukner i nyhedsstrømmen? Og hvordan klarer medierne udfordringerne med fake news og politisk spin.Nyudklækket politisk redaktør på TV2 Troels Mylenberg giver os et indblik i overvejelserne, der ligger bag de politiske historier på en af landets stærkeste politiske redaktioner, samt hvad han gør sig af overvejelser om TV2’s politiske dækning nu og i fremtiden?

v/ Troels Mylenberg, politisk redaktør, TV2 (MØDESTED: TV2, Teglholm Allé 16, 2450 København SV)

KØBENHAVNERDAG: Frokost i Snapstinget og møde med MF'ere

Torsdag den 23. januar 2020, 12.30 -15.30

Anden del af dagen foregår på Christiansborg, hvor netværket besøger Mette Gjerskov (S), Jan E. Jørgensen (V) og Karsten Hønge (SF). Vi spørger ind til, hvordan de oplever organisationer og virksomheders tilgang til interessevaretagelse. Hvis man spørger dem, hvad virker så? Og hvad skal man holde sig fra? Kort sagt, hvordan vinder man bedst folketingsmedlemmernes opmærksomhed?

v/ Mette Gjerskov (S), Karsten Hønge (SF) og Jan E. Jørgensen (V) (MØDESTED: Christiansborg, Rigsdagsgården)

Finansloven: Hvor, hvornår og hvordan får man indflydelse?

Onsdag den 26. februar 2020, 09.15 -12.00

Selvom året lige er begyndt, er udformningen af finansloven allerede i fuld gang. Vi stiller skarpt på den finanspolitiske beslutningsproces og på, hvor, hvornår og hvordan man bedst søger indflydelse på denne. Dagens gæster har masser af erfaring med arbejdet med finansloven, og de deler på mødet ud af deres erfaringer set fra embedsmandens og fra politikerens stol. Hvor skal man målrette sin indsats, hvornår skal man ud af starthullerne, og hvordan griber man som organisation eller interessent arbejdet an, hvis man ønsker at blive inddraget i processen og måske sikre indflydelse på det endelige resultat?

v/ Lars Haagen Pedersen, afdelingschef, Finansministeriet (ikke bekræftet) og Claus Hjort Frederiksen (V), fhv. finansminister (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

Kampen om forsiden

Fredag den 27. marts 2020, 09.15 -12.00

Der er kamp om taletiden og forsiderubrikken. Hvilke værktøjer og kneb kan benyttes for at trænge igennem? Hvordan får vi mest ud af taletiden når vi så får den? Det og meget mere har vi inviteret to kompetente gæster til at diskutere med netværket. Anne Sophia Hermansen, debattør og kulturredaktør på Berlingske, og Henrik Sejerkilde, opinionsredaktør på Avisen Danmark, vil dele ud af deres erfaringer med, hvordan man bedst trænger igennem til medierne med sin sag, og hvordan internettet og sociale medier har ændret, hvordan man skal kommunikere for at gøre sig gældende.

v/ Henrik Sejerkilde, opinionsredaktør på Avisen Danmark (ikke bekræftet) og Anne Sophia Hermansen, debattør og kulturredaktør på Berlingske (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

Modvind i pressen

Torsdag den 4. juni 2020, 09.15 -12.00

En god kommunikationsstrategi er altafgørende, når man i en krisetid står midt i orkanens øje. Hvad skal man gøre, og hvad skal man absolut ikke gøre, for at komme helskindet ud på den anden side? De spørgsmål stiller vi dagens oplægsholdere, som begge har erfaring med at komme i modvind og udøve krisekommunikation. Kommunikationschef hos Aarhus Letbane, Jens Velling, og pressechef hos Skattestyrelsen, Allan Larsen, giver os deres fif til, hvordan man holder hovedet koldt og kommunikerer klart, selv når det hele står i flammer.

v/ Uffe Lyngaae, Direktør i Publico (ikke bekræftet) og Allan Larsen, pressechef hos Skattestyrelsen (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk