Møderække

Politisk kommunikation og interessevaretagelse - Aarhus - mødeprogram

Papes politik: Et kig ind maskinrummet

Fredag den 28. august 2020, 09.15 -12.00

Hvilken betydning har partiernes forskellige opbygning og tilgang til politikudvikling for, hvordan man bedst tilrettelægger og udfører interessevaretagelse? På dagens møde får vi et indblik i Konservatives maskinrum og kigger på, hvordan interessevaretagelsen bedst kan tilpasses de traditionelle kontra de nye alternative partistrukturer. Kort sagt: Hvordan får man valuta for pengene, når man råber partierne op.

v/ Søren Pape Poulsen, Formand, Det Konservative Folkeparti (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

It's gonna be huge: Præsidentvalg i USA

Mandag den 28. september 2020, 09.15 -12.00

USA er ofte først ude af startblokken - især når det gælder nye kampagnetiltag. Efter 4 år med Trump har demokraterne nu valgt, hvem der skal repræsentere partiet ved præsidentvalget i november. Hvorfor har Joe Biden vundet, og hvad har været karakteristisk for kampagnen og kommunikationen hos demokraterne? Og hvordan vil coronakrisen påvirke den måde, hvorpå der vil blive ført valgkamp? På dagens møde gæster Kampagnesporets to USA-eksperter netværket og giver deres bud på, hvad de amerikanske vælgere, fagfolk og politiknørder kan glæde sig til, når valgkampen for alvor går i gang. For hvad kommer vi til at snakke om, hvad kommer til at overraske, og kan vi stadig forvente glødende tweets sendt fra Det Hvide Hus de næste fire år?

v/ Mads Fuglede og David Trads, værter på 'Kampagnesporet' (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

Krisekommunikations moder: Coronakrisens forside og bagside

Fredag den 27. november 2020, 09.15 -12.00

I foråret blev verden for alvor ramt af coronavirusen. Og forsider, nyhedsflader og sociale medier blev oversvømmet af nyheder, fakta og følelser. Befolkningen skulle informeres rettidigt, og myndigheder var dybt afhængige af mediernes videreformidling af retningslinjer og gode råd. Midt en i krisetid er befolkningens følelser og forhold til fakta håndgribeligt og dybt alvorligt. Men sundhedsstof, frygt og frustration er altid en god historie - så formåede medierne at holde snuden i sporet under krisen? Håndterede regeringen egen kommunikation korrekt, og hvordan håndterede den myndighedernes deltagelse i medierne? Orienterede medierne efter øverste eller laveste fællesnævner, når de selv blev presset på opmærksomhed, bemanding og økonomi?

v/ Anne Sophia Hermansen, debattør og kulturredaktør på Berlingske, Anders Frandsen, Kommunikationsdirektør i Rigspolitiet og Brian Weichardt, journalist på Ekstra Bladet (Ikke bekræftet) (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

Tegn der tæller: Sig det med et tweet

Onsdag den 2. december 2020, 09.15 -12.00

Det handler om at slå hovedet på sømmet. Gerne med et glimt i øjet. Og på 140 tegn. Vi inviterer to af landets klogeste twitter-hjerner til en formiddag om, hvordan man går til et medie som Twitter. For hvordan skaber man interesse om sine tweets om stort som småt? Hvilke overvejelser gør de sig, før de sætter sig til tasterne? Og hvad synes de selv, fungerer bedst på Twitter?

v/ Benjamin Rud Elberth, ejer, Elberth Kommunikation og Kenn L. Hansen, ejer og konsulent, EPO – præstationsfremmende kommunikation (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer