Møderække

Politisk kommunikation og interessevaretagelse - Aarhus - mødeprogram

Finansloven: Hvor, hvornår og hvordan får man indflydelse?

Onsdag den 26. februar 2020, 09.15 -12.00

Selvom året lige er begyndt, er udformningen af finansloven allerede i fuld gang. Vi stiller skarpt på den finanspolitiske beslutningsproces og på, hvor, hvornår og hvordan man bedst søger indflydelse på denne. Dagens gæster har masser af erfaring med arbejdet med finansloven, og de deler på mødet ud af deres erfaringer set fra interessevaretagerens og fra politikerens stol. Hvor skal man målrette sin indsats, hvornår skal man ud af starthullerne, og hvordan griber man som organisation eller interessent arbejdet an, hvis man ønsker at blive inddraget i processen og måske sikre indflydelse på det endelige resultat?

v/ Peter Mose, partner, HEGELUND & MOSE, og Claus Hjort Frederiksen (V), fhv. finansminister (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

Kampen om forsiden

Fredag den 27. marts 2020, 09.15 -12.00

Der er kamp om taletiden og forsiderubrikken. Hvilke værktøjer og kneb kan benyttes for at trænge igennem? Hvordan får vi mest ud af taletiden, når vi så får den? Det og meget mere har vi inviteret to kompetente gæster til at diskutere med netværket. Anne Sophia Hermansen, debattør og kulturredaktør på Berlingske, og Karen Edelmann Keinicke, chefredaktør på Nordjyske, vil dele ud af deres erfaringer med, hvordan man bedst trænger igennem til medierne med sin sag, og hvordan internettet og sociale medier har ændret, hvordan man skal kommunikere for at gøre sig gældende.

v/ Anne Sophia Hermansen, debattør og kulturredaktør på Berlingske og Karen Edelmann Keinicke, chefredaktør på Nordjyske (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

Modvind i pressen

Torsdag den 4. juni 2020, 09.15 -12.00

En god kommunikationsstrategi er altafgørende, når man i en krisetid står midt i orkanens øje. Hvad skal man gøre, og hvad skal man absolut ikke gøre, for at komme helskindet ud på den anden side? De spørgsmål stiller vi dagens oplægsholdere, som begge har erfaring med at komme i modvind og udøve krisekommunikation. Uffe Lyngaae, direktør i bureauet Publico, der stod bag Aarhus Letbanes strategiske kommunikationsindsats, og Allan Larsen, pressechef i Skattestyrelsen, giver os deres fif til, hvordan man holder hovedet koldt og kommunikerer klart, selv når det hele står i flammer.

v/ Uffe Lyngaae, direktør i Publico, og Allan Larsen, pressechef i Skattestyrelsen (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

Et kig ind i partiernes maskinrum

Fredag den 28. august 2020, 09.15 -12.00

Hvilken betydning har partiernes forskellige opbygning og tilgang til politikudvikling for, hvordan man bedst tilrettelægger og udfører interessevaretagelse? På dagens møde får vi et indblik i to meget forskellige partiers maskinrum og kigger på, hvordan interessevaretagelsen bedst kan tilpasses de traditionelle kontra de nye alternative partistrukturer. Kort sagt: Hvordan får man valuta for pengene, når man råber partierne op.

v/ Uffe Elbæk (Å) (ikke bekræftet) og Søren Pape Poulsen (C)

Præsidentvalg i USA

Mandag den 28. september 2020, 09.15 -12.00

Verdens mest magtfulde statsleder skal vælges, og kampagnepumperne kører på fuldt tryk. Vi tager pulsen på de amerikanske valgkampagner anno 2020. Hvordan fører kandidaterne sig frem, hvilke nye kampagnetendenser kan vi se, og hvad skal vi holde ekstra meget øje med frem mod valget den 3. november. Alt dette diskuterer vi med to kompetente herrer, som sammen kører radioprogrammet ‘Kampagnesporet’, der løbende følger og diskuterer den politiske situation ”over there”.

v/ Mads Fuglede og David Trads, værter på 'Kampagnesporet'.

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer