Facilitatorer

Anders Eldrup

Cand.scient.pol 1972. Departementschef i Finansministeriet 1991-2001, adm. direktør i DONG 2001-2012. Formand for Copenhagen Cleantech Cluster. Eldrup sidder derudover i en række bestyrelser, blandt andet i Rockwool Foundation, Terma A/S, Experimentarium og DTU. Anders Eldrup faciliterer møderne i Energi- og forsyningspolitisk netværk.

Bent Hansen

Forhenværende formand for Danske Regioner og regionsrådsformand for Region Midtjylland for Socialdemokraterne. Bent Hansen var Amtsborgmester for Viborg Amtsråd fra 1990 til 2006, og han er uddannet cand. mag. i samfundsfag og historie fra Aarhus Universitet. Bent Hansen faciliterer møderne i Sundhedspolitisk netværk.

Carsten Gomard

Ph.d. i datalogi i 1991. Stiftede i 1999 Netcompany, som i dag er et af landets førende it-konsulentvirksomheder. Han var adm. direktør for virksomheden i 12 år og er i dag bestyrelsesformand og medejer. Han sidder desuden i bestyrelsen for København Universitet. Carsten Gomard faciliterer møderne i Digitaliseringsnetværket.

Gitte Lillelund

Tidligere forsvarsminister og folketingsmedlem for Venstre fra 1999 til 2013. Efter mere end ti år i Folketinget valgte Gitte at træde ud af politik og i stedet orientere sig mod det private erhvervsliv. Hun har været direktør for Danske Havne og er nu public affairs director hos Advice A/S. Gitte Lillelund Bech faciliterer møderne i netværket Public Affairs.

Hans Engell

Dansk politiker og journalist. Hans Engell er fhv. formand for Det Konservative Folkeparti, samt forsvars- og justitsminister. Statsrevisor 1994-2000 og landsformand for Foreningen Norden i 1999-2000. Tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet i perioden 2000-2007. Han er oprindeligt udlært journalist på Berlingske Aftenavis og Berlingske Tidende, hvor han en årrække sad som politisk journalist på Berlingske Tidendes Christiansborg-redaktion. Hans Engell faciliterer møderne i Finanspolitisk netværk.

Ida Auken

Fhv. miljøminister og medlem af Folketinget siden 2007. Miljøordfører for Radikale Venstre. Som miljøminister i S-R-SF-regeringen stod Auken blandt andet i spidsen for en handlingsplan for klimasikring, ressourcestrategien for affaldshåndtering og ”Væksthjulet til Grøn Forretning”, som skulle hjælpe virksomheder til at skabe vækst ved at satse på grønne forretningsmuligheder. Som den første danske politiker er Ida en del af World Economic Forums gruppe for fremtidens ledere. Ida Auken faciliterer møderne i Miljøpolitisk netværk

Jens Kramer Mikkelsen

Fhv. overborgmester i København (1989-2004) og fhv. adm. direktør for udviklingsselskabet By & Havn. Jens er nu direktør for Urban Development hos ejendomsudviklingsselskabet NREP og har tidligere været adm. direktør i Ørestadsselskabet I/S . Under hans periode som overborgmester gennemgik København store forandringer. Bl.a. gennemførtes en gennemgribende byfornyelse i brokvartererne, etableringen af bydelen Ørestad påbegyndtes og København fik sin første metro. Jens Kramer Mikkelsen faciliterer møderne i Bygge- og boligpolitisk netværk - København.

Jonas Dahl

Hospitalsdirektør for Regionshospitalet i Randers og Cand. mag. Jonas Dahl var medlem af Folketinget for SF fra 2007 til 2016, hvor han bl.a. var gruppeformand, finansordfører og sundhedsordfører samt skatteminister. Jonas Dahl faciliterer møderne i netværket Det nære sundhedsvæsen i Aarhus.

Magnus Heunicke

Fhv. transportminister og nu medlem af transport- og bygningsudvalget. Folketingsmedlem siden 2005 (S) og politisk ordfører i perioden 2011-2014 (S). Uddannet journalist og ansat på Danmarks Radio fra 1999-2005. Magnus Heunicke faciliterer møderne i vores transportpolitiske netværk i København.

Majbrit Berlau

Næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation. Majbrit er oprindeligt uddannet socialrådgiver og var medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse, ligesom hun har siddet som midlertidigt medlem i Folketinget for partiet. I 2004 blev hun en del af Dansk Socialrådgiverforenings hovedbestyrelse. Her tiltrådte hun som formand i 2012 indtil 2019, hvor Majbrit blev næstformand i FH med ansvar for bl.a. socialområdet. Majbrit er kendt som en stærk stemme i den offentlige debat og faciliterer møderne i Socialpolitisk netværk.

Noa Redington

Klummeskribent på Politiken og politisk kommentator på TV2. Noa Redington er uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet og Columbia University, New York. Han har arbejdet som debatredaktør på Weekendavisen, analytiker på UgebrevetA4 og redaktør på Ugebrevet Mandag Morgen. Fra 2008 til 2015 var han særlig rådgiver for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Noa Redington har et indgående kendskab til beslutningsprocesser og rådgivning på topplan. Noa Redington faciliterer møderne i Talentnetværket for fremtidens rådgivning og beslutning.

Søs Marie Serup

Cand.phil, cand.mag i Engelsk & Medievidenskab. Søs har over et årtis erfaring som professionel politisk aktør bl.a. som tidligere pressechef i Venstre og særlig rådgiver for statsminister Lars Løkke Rasmussen. Hun driver i dag strategi- og kommunikationsvirksomheden By Serup. Søs er desuden politisk kommentator for BT og desuden fast kommentator på TV2 NEWS, bl.a. i det politiske magasin Besserwisserne. Søs faciliterer møderne i netværket Politisk Kommunikation og Politisk kommunikation og interessevaretagelse - Aarhus.

Uffe Elbæk

Formand for Alternativet og fhv. kulturminister. Uffe Elbæk grundlagde i 1991 den århusianske iværksætteruddannelse ´Kaospiloterne’ og fungerede som rektor indtil 2006. Det stærke engagement i det århusianske kulturliv banede vejen for hans politiske karriere, og i 2001 blev han indvalgt i Aarhus Byråd for det Radikale Venstre. I perioden oktober 2011 til december 2012 var Uffe Elbæk kulturminister. I september 2013 blev Uffe Elbæk løsgænger i Folketinget og dannede partiet Alternativet. Uffe Elbæk faciliterer møderne i Kulturpolitisk netværk.

Stephen Willacy

Stadsarkitekt i Aarhus siden 2012. Stephen Willacy har arbejdet i 12 år for arkitektfirmaet Kjær og Richter og var i perioden 2005-2011 partner og direktør for international business development hos Schmidt Hammer Lassen Architects. Har været tilknyttet Arkitektskolen Aarhus siden 1992 som ekstern lektor og adjunkt. Stephen faciliterer møderne i Bygge-boligpolitisk netværk Aarhus.

Brian Mikkelsen

Cand.scient.pol. 1994. Brian Mikkelsen har en lang politisk karriere bag sig som folketingsmedlem og minister for Det Konservative Folkeparti – senest som Erhvervsminister fra 2016 til juni 2018. Erhvervspolitikken er stadig omdrejningspunktet for hans arbejde, hvor Brian i dag er direktør i Dansk Erhverv. Brian Mikkelsen faciliterer møderne i netværket Erhverv, vækst og innovation.

Jacob Bjerregaard

Cand.scient.pol 2007. Socialdemokratisk borgmester i Fredericia Kommune, formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg, bestyrelsesmedlem i KL og fhv. Folketingsmedlem. Jacob Bjerregaard faciliterer møderne i Energi- og forsyningspolitisk netværk i Aarhus.

Ole Krohn

Ole Krohn har spillet en aktiv rolle i TV2’s finansredaktion i adskillige år. Først med 7 år som finansredaktør og nu som finanskommentator på fjerde år. Ole Krohn har således været med til at dække nogle af de absolut største finanshistorier, hvilket han har gjort på sin kendte facon, som både er direkte og skarp. Før hans indtræden i den danske finansverden var Ole Krohn desuden politisk journalist på Christiansborg i 13 år. Ole Krohn faciliterer møderne i Finanssektornetværket.

Sofie Carsten Nielsen

Cand.scient.pol. 2002. Fhv. uddannelses- og forskningsminister. Sofie Carsten Nielsen er næstformand for Radikale Venstre og er desuden partiets uddannelses- og forskningsordfører, EU-ordfører og integrationsordfører. Sofie Carsten Nielsen faciliterer møderne i Uddannelsespolitisk netværk.

Eva Zeuthen Bentsen

Partner hos ZeuthenStorm, fhv. hospitalsdirektør på Gentofte Hospital og medlem af Regeringens Ledelseskommission. Eva har mange års erfaring inden for offentlig ledelse både i praksis og inden for forskningsfeltet. Som hospitalsdirektør stod hun i spidsen for markante forandringer og løft på patienttilfredsheden. Før dette var hun institutleder ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på CBS. De seneste år har hun primært beskæftiget sig med rekruttering af topledere til det offentlige og det private samt ledelsesudvikling, og hun bestrider en række bestyrelsesposter. Eva Zeuthen Bentsen faciliterer møderne i netværk for offentlig styring og ledelse.

Ane Cortzen

Uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole, Institut for Design i 2001. Ane har mange års erfaring i mediebranchen og har været både designchef og tv-vært hos DR, hvor hun er kendt for programmer som TV!TV!TV! og Søndag Live. I dag laver hun bl.a. programmer hos DR, podcasts og klummer for Berlingske og er radiovært på P1 og Radio 100. Ane har også arbejdet som designchef for Kähler og startet sit eget firma, Timeline, hvor hun rådgav store tv-stationer som DR og Discovery. Hun blev desuden kåret som årets bedste kvindelige tv-vært i 2011. Ane Cortzen faciliterer møderne i Medienetværket.

Karsten Hønge

Uddannet fagjournalist og tømrer og nuværende politisk ordfører for Socialistisk Folkeparti folketingsgruppe. Besidder herudover en række andre ordførerskaber bl.a. beskæftigelsesordførerposten og posten som ordfører mod social dumping - og er desuden kendt som ”vikaren fra helvede” under SFs første regeringstid. Tidligere fagforeningsformand i 3F, ligesom han som en af de få politikere i Folketinget, har siddet i både byråd, som gruppeformand og medlem af arbejdsmarkedsudvalget, samt amtsråd og regionsrådet på Fyn og i Syddanmark. Karsten Hønge faciliterer møderne i Beskæftigelsespolitisk netværk.

Karen Hækkerup

Karen Hækkerup har en lang politisk karriere bag sig som folketingsmedlem og minister for Socialdemokratiet – senest som Justitsminister i 2014. Efter næsten 10 år i Folketinget valgte hun at forlade politik til fordel for Landbrug & Fødevarer, hvor hun indtil efteråret 2018 var administrerende direktør. Karen Hækkerup faciliterer møderne i Fødevarepolitiske Netværk.

Sophie Hæstorp Andersen

Cand.scient.pol fra Københavns Universitet. Formand for regionsrådet i Region Hovedstaden siden 2014. Sophie har været folketingsmedlem for Socialdemokratiet og har været partiets sundhedsordfører og IT-ordfører samt formand for Folketingets sundheds- og forebyggelsesudvalg. Sophie faciliterer møderne i netværket Digital Sundhed.

Anne Sophia Hermansen

Anne Sophia Hermansen er kulturredaktør på Berlingske og tidligere radiovært på Radio24Syv og tv-vært på Danmarks Radio. Hun er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og idéhistorie fra Aarhus Universitet. Anne Sophia Hermansen har tidligere arbejdet som bl.a. finansvært på TV2news og pressechef Alm. Brand og arbejdede i en årrække som krimianmelder for Fyens Stifttidende. Desuden optræder hun ofte som debatspalterne i Berlingske og har tidligere fungeret som fast gæst i DR2s ”Smagsdommerne” og P1s ”Søndagsfrokosten”. Anne Sophia Hermansen faciliterer møderne i Kulturnetværket i Aarhus.

Morten Grønbæk

Dr. med. og direktør for Statens Institut for Folkesundhed. Morten Grønbæk er desuden formand for Vidensråd for Forebyggelse og forskningschef ved Center for Interventionsforskning med primære forskningsområder værende især alkohol og folkesundhed. Tidligere har han siddet med i en lang række råd på folkesundhedsområdet og har bl.a. siddet med i Forebyggelseskommissionen. Morten Grønbæk faciliterer netværksmøderne i Det nære sundhedsvæsen i København.

Simon Calmar Andersen

Simon Calmar Andersen er professor ved Aarhus Universitet på Institut for Statskundskab og chef for Trygfondens Børneforskningscenter. Simon har mange års erfaring med forskning inden for forvaltning, pædagogik, læring og filosofi samt uddannelsespolitik og uddannelsesøkonomi. Simon Calmar Andersen er desuden i 2019 blevet udpeget som leder af en arbejdsgruppe nedsat af Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvor han skal undersøge læreruddannelsen i Danmark. Simon faciliterer møderne i Uddannelsespolitisk netværk Aarhus.

Kristian Pihl Lorentzen

Kristian Pihl Lorentzen sidder i Folketinget for Venstre. Han blev valgt til Folketinget første gang i 2005 i Viborgkredsen, og har siden vundet genvalg tre gange. Han er transportordfører og medlem af Folketingets Transportudvalg på 13. år. Desuden har han en baggrund som major i det danske forsvar og er blevet slået til Ridder af Dannebrogordenen. Kristian Pihl Lorentzen faciliterer møderækken i Samuelsens transportpolitiske netværk.

Noa Redington

Klummeskribent på Politiken og politisk kommentator på TV2. Noa Redington er uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet og Columbia University, New York. Han har arbejdet som debatredaktør på Weekendavisen, analytiker på UgebrevetA4 og redaktør på Ugebrevet Mandag Morgen. Fra 2008 til 2015 var han særlig rådgiver for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Noa Redington er siden blevet central aktør i den offentlige debat om det strategisk-politiske spil. Han har desuden et indgående kendskab til beslutningsprocesser og interessevaretagelse på topplan. Noa Redington faciliterer møderne i netværket for Public Affairs.

Vi har medlemmer fra bl.a.