Møderække

Offentlig styring og ledelse - mødeprogram

Styringsnak: Hvad kommer efter Moderniseringsstyrelsen?

Onsdag den 11. september 2019, 09.15 -12.00

Hvordan skal vi styre den offentlige sektor? Det spørgsmål er rykket op på den politiske dagsorden, og vi kan se et opbrud i den forvaltningspolitiske konsensus, som ellers har hersket i mange år. Partierne er splittede, men flere og flere taler om muligheden for at splitte eller nedlægge Moderniseringsstyrelsen. Især det hårde og lange forløb omkring de offentlige overenskomster har givet kritikken luft under vingerne. Men hvad er alternativet til Moderniseringsstyrelsen? Vi inviterer de to kongemagerpartier til at give deres bud på fremtidens styring af den offentlige sektor og til at diskutere med netværket.

v/ Martin Lidegaard (RV) og René Christensen (DF)

Mennesket i centrum

Tirsdag den 29. oktober 2019, 09.15 -12.00

Efter årtier med bureaukrati og New Public Management har den offentlige sektor brug for nye værktøjer, der kan hjælpe med at sætte mennesket frem for systemet i centrum. Designledelse kan være det næste skridt i udviklingen af den offentlige sektor, og har især vundet indpas i private virksomheder. Måske kan designledelse hjælpe den offentlige sektor med at udvikle en mere kvalitativ og ”kundefokuseret” tilgang. På dagens møde får vi Christian Basons perspektiv på, hvordan design kan anvendes som ledelsesinstrument i den offentlige sektor. Hvilke eksempler har vi fra det offentlige på forsøg med designledelse? Hvordan får man medarbejderne med på vognen, så der ikke opstår skepsis og apati over for en ny og mere eksperimenterende ledelsesform?

v/ Christian Bason, administrerende direktør, Dansk Design Center og fhv. direktør i MindLab (Mødested: Dansk Design Center, Bryghuspladsen 8, BLOX, Indgang C, 2. sal, 1473 København K)

To verdener: fra departementschef til NGO-direktør

Torsdag den 5. december 2019, 09.15 -12.00

Svingdøren mellem det offentlige og det private står forholdsvis stille. Det hører til sjældenhederne, at offentlige topembedsmænd rekrutteres til topposter i det private og vice versa. På dagens møde får vi besøg af en mønsterbryder, som har taget springet fra departementschef i Undervisningsministeriet til direktør i Danmarks største patientorganisation. Vi beder ham stille skarpt på forskelle og ligheder mellem ledelse i det offentlige og ledelse af en interesseorganisation. Hvilke tanker har han gjort sig omkring kulturforskelle og antallet af ”bundlinjer”? Hvilke barrierer står i dag i vejen for, at man kan gøre karriere i både det offentlige og i det private? Begynder de to verdener i virkeligheden at ligne hinanden?

v/ Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk