Møderække

Offentlig styring og ledelse - mødeprogram

Bagom Else: Offentlig styring kørt af sporet eller mediernes skræmmeeksempel?

Fredag den 5. marts 2021, 09.15 -12.00

I sommeren 2020 kunne TV2 afsløre plejehjemmet Kongsgården i Aarhus, hvor beboeren Else blev behandlet uværdigt af flere af de plejehjemsansatte. Siden TV2's skjulte optagelser så dagens lys, har Aarhus Kommune forsøgt at tage hånd om sagen, og de første skridt er blevet taget i forsøget på at forebygge denne slags tilstande på plejehjemmene. Til mødet bliver vi sat ind i sagen, og vi skal diskutere, hvilke linjer sagen trækker for offentlig styring og ledelse. Hvordan undgår man egentlig omsorgssvigt i kommunerne, og hvor omfattende er problemet egentlig? Hvordan skal offentlige ledere håndtere sager som disse i fremtiden - både udadtil og internt? Og er det overhovedet retfærdigt at bruge en enkeltstående case som denne til at sætte spørgsmålstegn ved tillidsbaseret styring generelt?

v/ Anna Thygesen, adm. direktør, WeDoCommunications, Troels Jørgensen, redaktionschef, TV2 Dokumentar og Torben Klitmøller Hollmann, sektorformand i Social og Sundhed hos FOA (MØDESTED: SOHO, Flæsketorvet 68. 1711 København V)

Fra det offentlige til det private: Når karrieren når en skillevej

Fredag den 9. april 2021, 09.15 -12.00

Det kan meget vel kræve noget tilvænning, når man bevæger sig mellem den offentlige og det private. Mange kommer ind i den politiske verden som idealister, men oplever hurtigt, hvordan det er pragmatikken, der hersker. Omvendt kan salg og målsætninger også virke overrumplende, når man går den anden vej. Til dagens møde får vi besøg af Christine Antorini og Bjarne Corydon som vil give os hver deres fortælling om forskelligheden i styring og ledelse fra det private til det offentlige. Hvilket skel overraskede dem mest? Hvordan håndterede de omvæltningen? Og kan man overhovedet sammenligne de to sektorer?

v/ Christine Antorini, direktør for LIFE og fhv. undervisningsminister og Bjarne Corydon, chefredaktør på Børsen og fhv. finansminister (MØDESTED: SOHO, Flæsketorvet 68. 1711 København V)

Nærhedsreformen: Skal den offentlige sektor forandres?

Torsdag den 27. maj 2021, 09.15 -12.00

I disse tider er der meget tale om den forestående nærhedsreform - især i kølvandet på Covid-19. For den offentlige sektor viste i 2020, at den var mere end almindeligt omstillingsparat, og bl.a. derfor mener Fagbevægelsens Hovedorganisation, at der er brug for færre konsulenter, mindre detailstyring og mere tillid til den offentlige sektor. Hvad kommer Regeringens nærhedsreform til at betyde for den offentlige sektor? Og har sektoren behov for at gennemgå en større forandring?

v/ Majbrit Berlau, Næstformand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (MØDESTED: SOHO, Flæsketorvet 68. 1711 København V)

Kommunalvalget 2021

Onsdag den 10. november 2021, 09.15 -12.00

Plakaterne pryder vejsiderne, kommentatorerne kloger sig på tv og danskerne tager kandidattests i hobetal: Kommunalvalget står for døren. Ovenpå en tid med sundhedsmæssig krise er styringen og ledelsen i kommunerne for alvor blevet testet, og netop derfor bliver det i år interessant at se, om vi får nogle overraskelser i kommunerne. Men hvad har egentlig været de helt store punkter i kommunaldebatten indtil videre? Og hvad kommer til at være tungen på vægtskålen i de kommuner, hvor løbet er ekstra tæt? Til dagens møde får vi besøg af Kristian Wendelboe, adm. direktør i KL og Noa Redington, politisk kommentator og fhv. særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt, som vil diskutere valg, valgkamp og eventuelle udfald.

v/ Noa Redington, politisk kommentator og fhv. særlig rådgiver for statsminister Helle Thorning-Schmidt og Kristian Wendelboe, adm. direktør, Kommunernes Landsforening

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer