Møderække

Miljøpolitisk netværk - mødeprogram

Miljøpolitisk debat: Hvor står vi et år efter folketingsvalget?

Tirsdag den 25. august 2020, 09.15 -12.00

Et års tid efter folketingsvalget byder vi nye såvel som garvede miljøordførere fra begge fløje til debat om det danske miljø. Hvem skal betale prisen for, at vi også i fremtiden kan drikke vores vand direkte fra grunden? Skal landbrugsarealer lade livet til fordel for natur og biodiversitet? Og hvordan forholder de sig til en mulig ny klimalov? Vi spørger, hvad de hver især ser som de mest aktuelle og akutte problemstillinger på miljøområdet – og ikke mindst hvordan disse skal løses?

v/ Mette Gjerskov (A), Mette Abildgaard (C) og Erling Bonnesen (V) (ikke bekræftet)

Naturen til forhandling

Onsdag den 21. oktober 2020, 09.15 -12.00

Miljøminister Lea Wermelin har meldt ud, at hun har en ambition om, at der i efteråret 2020 skal en færdigforhandlet natur- og biodiversitetspakke på bordet. Hvordan ser det ud med at nå i mål, og hvad tænker centrale aktører på området om indholdet? På dagens møde sætter vi fokus på vilkår for natur og biodiversitet nu og i fremtiden og spørger Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet, hvad de ser som de vigtigste indsatspunkter for at sikre vores allesammens natur.

v/ Lars Midtiby, direktør, Naturfredningsforeningen (ikke bekræftet) og Jan Ejlsted, direktør, Friluftsrådet

Den store emballageudfordring (fællesmøde med Fødevarepolitisk netværk)

Tirsdag den 24. november 2020, 14.00 -16.30

Kan vi innovere os ud af de plastemballagens miljømæssige udfordringer og skabe alternativer, der ikke er nær så skadelige? I hvilket omfang er vi nødt til at tænke både krav til producenten og til slutforbrugerne ind? Hvem står med ansvaret, og hvor langt er vi i forhold til at løse den store emballageudfordring? Vi får besøg af Camilla Haustrup Hermansen, der er direktør i virksomheden Plus Pack og formand for regeringens klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi. På dagens møde samler vi kompetencer og erfaringer fra vores Fødevarepolitiske og vores Miljøpolitiske netværk og søger sammen at finde konstruktive løsninger på en af de helt store miljømæssige udfordringer.

v/ Camilla Haustrup Hermansen, direktør og medejer, Plus Pack og formand for regeringens Klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi (MØDESTED: Proviantgården, Christiansborg, 1218 København K)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Emilia Hammer