Møderække

Miljøpolitisk netværk - mødeprogram

Kommunerne på den grønne bølge

Tirsdag den 9. marts 2021, 09.15 -12.00

Kommunerne spiller en afgørende rolle i forhold til den grønne omstilling. Vi stiller skarpt på, hvordan hhv. en af landets mindste og største kommuner arbejder mod en mere bæredygtig hverdag, og hvad der i kommunerne opleves som de mest centrale udfordringer og muligheder. Hvordan navigerer kommunerne i samspillet med både stat og regionerne? Og hvilken rolle spiller samarbejde og inddragelse af borgere, organisationer og erhvervsliv, når det gælder om at skabe de bedste rammer for miljøet?

v/ Karsten Biering Nielsen, vicedirektør, teknik- og miljøforvaltningen, Københavns Kommune og Søren Stensgaard, teknisk forvaltningschef, Samsø Kommune (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Bæredygtige budskaber

Tirsdag den 6. april 2021, 09.15 -12.00

Miljøet er højt på dagsordenen både i det offentlige og i private virksomheder i disse år. Men der kan være langt fra en miljørigtig dagsorden til reelle bæredygtige forandringer. Og her kan den rette kommunikation være et afgørende værktøj. Vi spørger stifter af Sustania, Erik Rasmussen, hvordan man kan ændre mindsets og narrativer omkring bæredygtighed og miljøtiltag gennem effektiv kommunikation og faktabaseret story-telling. Kan man fortælle inspirerende historier om hverdagstemaer som rent drikkevand og affaldssortering? Hvordan ser han kommunikationens rolle på vores vej mod et mere bæredygtigt samfund, og hvad er de vigtigste læringspunkter for landets organisationer og virksomheder?

v/ Erik Rasmussen, stifter af Sustainia (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Miljøpolitisk debat

Tirsdag den 27. april 2021, 09.15 -12.00

Vi tager temperaturen på miljøpolitikken, når vi byder nye såvel som garvede miljøordførere fra begge fløje til debat om det danske miljø. Hvem skal betale prisen for, at vi også i fremtiden kan drikke vores vand direkte fra grunden? Skal landbrugsarealer lade livet til fordel for natur og biodiversitet? Og hvordan forholder de sig til klimahandlingsplanerne på miljøområdet? Vi spørger, hvad de hver især ser som de mest aktuelle og akutte miljøpolitiske problemstillinger – og ikke mindst hvordan disse skal løses.

v/ Mette Gjerskov (S), Mette Abildgaard (K), Jacob Jensen (V) og Carl Valentin (SF)

Den store emballageudfordring (fællesmøde med Fødevarepolitisk netværk)

Onsdag den 2. juni 2021, 13.30 -16.00

Kan vi innovere os ud af de plastemballagens miljømæssige udfordringer og skabe alternativer, der ikke er nær så skadelige? I hvilket omfang er vi nødt til at tænke både krav til producenten og til slutforbrugerne ind? Hvem står med ansvaret, og hvor langt er vi i forhold til at løse den store emballageudfordring? Vi får besøg af Camilla Haustrup Hermansen, der er direktør i virksomheden Plus Pack og formand for regeringens klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi. På dagens møde samler vi kompetencer og erfaringer fra vores Fødevarepolitiske og vores Miljøpolitiske netværk til løsningsorienteret videndeling om en af de helt store miljømæssige udfordringer.

v/ Camilla Haustrup Hermansen, direktør og medejer, Plus Pack og formand for regeringens Klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi (MØDESTED: Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Lasse Krodal