Møderække

Kulturpolitisk netværk - mødeprogram

Let's get digital: kuratering og algoritmer

Onsdag den 7. april 2021, 09.15 -12.00

100.000 følgere og 16.000 daglige brugere. Louisiana har i den grad formået at knække den digitale kode. Men hvordan skabes der en bro mellem kunst og kulturoplevelse i den virkelige verden? Hvad har strategien været og hvilken gevinst har det været for museet i Humlebæk? Manden bag Louisianas digitale strategi sætter os ind i tankerne bag det digitale eventyr. Samtidig har AKT1 - Danmarks lydteater - og dets kunstnerisk leder, Niels Erling, sat sig for at skabe hørespillenes storhedstid version 2.0. Hvad betød det for teateret, at de kunne levere kunstnerisk oplevelse midt i en nedlukning og hvad kan andre lære? Efterfølgende vil Rasmus Rex Pedersen fortælle om hvad sker der, når kulturforbrug bliver digitalt og algoritmernes anbefalinger styrer fremfor kunstneriske kvaliteter og kuratering? Hvad gør det ved os og kan det åbne kulturen og kunsten op for flere? Og hvordan kan kulturen bruge digitaliseringsmulighederne og hvad er faldgruberne og de blinde vinkler?

v/ Peder Wuth, Head of Digital Media, Louisiana, Niels Erling, kunstnerisk leder for AKT1 og Rasmus Rex Pedersen, assisterende professor og forsker i digitalisering af kulturinstitutionerne ved RUC

Kulturministerens visioner

Fredag den 7. maj 2021, 09.15 -12.00

Vi inviterer Kultur- og Kirkeminister Joy Mogensen til at gæste netværket og dele sine visioner for kulturpolitikken. Efter fire år i træk med besparelser på den årlige statsbevilling kan kulturinstitutionerne glæde sig over, at årets finanslov resulterede i et farvel til omprioriteringsbidraget. Er dette startskuddet til at få kulturen tilbage på den politiske dagsorden, eller hvad ligger i kortene for de næste par år? Hvor skal der sættes ind og hvad skal prioriteres, hvis kulturen og forståelsen af kulturen skal løftes? Ministeren tager en åben diskussion med netværket om, i hvilket retning den danske kulturpolitik og kulturliv skal bevæge sig -– og ikke mindst hvordan vi kommer derhen.

v/ Joy Mogensen (S), Kultur- og Kirkeminister

Anne Stig - vejen til toppen på Kvægtorvet

Torsdag den 3. juni 2021, 09.15 -12.00

Det blev i familien, da TV 2 udnævnte Anne Engdal Stig Christensen som koncernens nye adm. direktør. Anne har en lang karriere i TV 2 bag sig, hvor hun har indtaget flere roller – både som programdirektør og marketingkoordinator. Men hun trækker også på erfaringer fra Danmarks Radio og SBS Media (i dag Discovery Networks Danmark). På mødet skal vi høre om hendes visioner for at udvide TV 2's indhold. Hvordan ser hun eksempelvis på den stigende konkurrence fra udenlandske streamingtjenester og især gratis sociale medier som YouTube, der stjæler seere blandt de yngre generationer, der ikke er opvokset med flow-TV? Og hvordan påvirkede sidste års store MeToo debat hende og hvad har hun gjort for at ændre kulturen?

v/ Anne Engdal Stig Christensen, adm. direktør, TV 2 (MØDESTED: SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V)

Fællesfront eller kaos: Er kulturens interesseorganisation på vej?

Onsdag den 8. september 2021, 09.15 -12.00

Coronakrisen satte gang i meget. Blandt andet en reflektion hos borgere, kunstnere og kulturinstitutioner. For når alt støj bliver fjernet og vi sidder der bag skærmen mens epidemien raser udenfor vinduerne, så kryber kultur op af prioriteringslisten hos danskerne. Alligevel blev kulturlivet, de mange medarbejdere og de udøvende kunstnere gang på gang overset i debatten om hjælpepakker. Måske fordi de - som de eneste i et gennemorganiseret land - endnu ikke har dannet fælles front i en interesseorganisation. Eller hvad? Er det så enkelt? Hvordan skal det gribes an, hvis en sådan organisation skal dannes og hvilke udfordringer forudser fortalerne?

v/ Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv og fhv. kulturminister og Anne Sophia Hermansen, kulturredaktør på Berlingske (MØDESTED: Dansk Erhverv, Børsen, Slotsholmsgade 1217 København K)

Er kulturen for kønsløs?

Onsdag den 13. oktober 2021, 09.15 -12.00

Kvinder er stærkt repræsenteret i kunst- og kulturlivet. Når det kommer til forbrug. Men der er stadig langt til noget, der lugter af ligestilling, når det kommer til pladserne ved bordet. Hvor i fødekæden går det galt? Og hvad er egentligt problemet? Vi beder 3 personer fra forskellige ståsteder i livet og i kunsten til at komme med deres bud. For hvorfor er repræsentation så vigtig, hvad er vi bange for og hvorfor er vi så dårlige til at turde lytte til nye stemmer?

v/ Michael Thouber, direktør, Kunsthal Charlottenborg, Anna Malzer, teaterdirektør for Mungo Park og Leonora Christina Skov, forfatter (ikke bekræftet)

Yes we cancel culture

Onsdag den 1. december 2021, 09.15 -12.00

Historien gentager sig altid og det samme gør destruktionen - eller "rematerialiseringen" - af den også. De skøre romere, de røde bolsjevikker og formørkede talabanere gjorde det. Og i det meste af Vesten tages debatten, hvordan vi portrætterer, beundre og fortier fortiden på museet, i litteraturen og i det offentlige rum. For skal der en buste i havnen for at starte en debat? Og er der overhovedet noget nyt i, at vi ændre og omformer kunst og sproget, selvom det betyder redigering eller destruktion? Vi tager debatten, som først lige er startet for alvor om cancelculture i en dansk kontekst. For er den danske kulturelites indercirkel bare system- og kulturbevarende? Skal der kigges lidt indad eller skal man lade være med at lukke øjnene til ødelæggelse af den historie, der skal gøre os klogere på fremtiden?

v/ Rane Willerslev, dir. Nationalmuseet og Mathias Kryger, kunstanmelder, Politiken

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer