Møderække

Kulturnetværk - Aarhus - mødeprogram

Show me the money: De magtfulde fonde

Torsdag den 8. oktober 2020, 09.15 -12.00

Ny Carlsbergfondet uddeler hvert år over 100 mio. kr. ”til bedste for kunsten”, som det hedder i fondens formål. Og det er Ny Carlsbergfondet ikke alene om. Mens det er svært at forestille sig, at der kommer flere penge til kulturen fra stat og kommuner, stiger bevillingerne fra private fonde. Det betyder, at fondene i mange tilfælde sidder med den endelige beslutning om, hvilke nye projekter der bliver til noget, og hvilke der ikke gør. Vi spørger Christine Buhl Andersen, der i august 2019 blev udnævnt som ny frontkvinde i Ny Carlsbergfondet, hvordan hun ser på fondenes magtfulde rolle i det danske kulturliv. Hvilke krav stiller det til fondene? Og ikke mindst til kulturinstitutionerne?

v/ Christine Buhl Andersen, formand, Ny Carlsbergfondet (MØDESTED: MALT, Thorvaldsensgade 33, 8000 Aarhus C)

Det vilde Vestkysten? Den nye kulturelle turistmagnet

Torsdag den 26. november 2020, 09.15 -12.00

Dansk turisme er mere end Tivoli, tyske sommerhusejere og Tommelise eventyr. Men hvis Danmark skal frem i kapløbet om at være den foretrukne kulturdestination kræver det, at vi brander og synliggør vores unikke kultur- og naturarv. Og her er Vestkysten fremme i skoene. Med blandt andet ombygningen af Vadehavscentret og BIGs markante bygningsværk Tirpitz har Vestkysten formået at udnytte de storslåede naturlige rammer og det, folk i forvejen kommer til egnen for, til at tiltrække flere – og ikke mindst et bredere og mere internationalt publikum. På det første år tiltrak Tirpitz tre gange flere besøgende end forventet, og selv efter champagneeffekten har lagt sig, står turisterne stadig i kø. Samtidig er Lalandia på vej med et megaferiecenter på Vestkysten, som ser ud til at blive landets største turistmagnet udenfor København. Mod- eller medarbejder disse turistattraktioner hinanden? Hvad kan resten af landet lære af Vestkystens succeshistorie?

v/ Jan Harrit, adm.dir. i Lalandia, Klaus Melbye, direktør for Vadehavscentret og Helle Ølgaard, leder af Tirpitz (MØDESTED: Tirpitz, Tirpitzvej 1, 6857 Blåvand)

KØBENHAVNERDAG: Kulturministerens visioner

Torsdag den 28. januar 2021, 09.15 -12.00

Netværket drager til København, hvor vi har sat Kultur- og Kirkeminister Joy Mogensen i stævne, for at dele sine visioner for kulturpolitikken. Efter fire år i træk med besparelser på den årlige statsbevilling kan kulturinstitutionerne glæde sig over, at årets finanslov resulterede i et farvel til omprioriteringsbidraget. Er dette startskuddet til at få kulturen tilbage på den politiske dagsorden, eller hvad ligger i kortene for de næste par år? Hvor skal der sættes ind og hvad skal prioriteres, hvis kulturen og forståelsen af kulturen skal løftes? Ministeren tager en åben diskussion med netværket om, i hvilket retning den danske kulturpolitik og kulturliv skal bevæge sig - og ikke mindst hvordan vi kommer derhen.

v/ Joy Mogensen, Kultur- & Kirkeminister (S)

KØBENHAVNERDAG: Mangler kulturen en paraply?

Torsdag den 28. januar 2021, 13.00 -15.30

Hvad betyder kulturen for danskerne og hvad betyder den for politikerne? Nye undersøgelser viser, at danskerne mener at kulturoplevelser gør Danmark til et bedre sted at leve, binder os sammen som nation og fremmer børns faglige læring. Samtidigt lurer rindalismen stadig i befolkningen, og kulturen ligger fortsat blandt bundskraberne i opgørelserne over hvad der flytter stemmer til valg. Mangler kulturen en politisk forstærker og interessevaretager eller er kulturens interesser for varieret til at samles under én paraply?

v/ Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv og fhv. kulturminister og Morten Mølholm Hansen, adm.direktør i Danmarks Idrætsforbund

Workshop: Kulturlivets mest presserende dilemmaer

Onsdag den 10. marts 2021, 09.15 -12.00

På dagens møde fylder vi kaffekanderne, spidser blyanterne og smider kulturlivets mest presserende dilemmaer og problematikker på tavlen. Hvad kan vi lære af hinanden, og hvordan kan vi gøre hinanden stærkere? Hvilke problemer går igen og hvilke løsninger kan udbredes? Vi danner rammerne for et fortroligt rum til at brainstorme, erfaringsudveksle, nørde og diskutere i.

MØDESTED: Institut for (X) (Ikke bekræftet)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer