Møderække

Kommunikation og interessevaretagelse - Aarhus - mødeprogram

Krisekommunikations moder: Coronakrisens forside og bagside

Fredag den 27. november 2020, 09.15 -12.00

I foråret blev verden for alvor ramt af coronavirusen. Og forsider, nyhedsflader og sociale medier blev oversvømmet af nyheder, fakta og følelser. Befolkningen skulle informeres rettidigt, og myndigheder var dybt afhængige af mediernes videreformidling af retningslinjer og gode råd. Midt en i krisetid er befolkningens følelser og forhold til fakta håndgribeligt og dybt alvorligt. Men sundhedsstof, frygt og frustration er altid en god historie - så formåede medierne at holde snuden i sporet under krisen? Håndterede regeringen egen kommunikation korrekt, og hvordan håndterede den myndighedernes deltagelse i medierne? Orienterede medierne efter øverste eller laveste fællesnævner, når de selv blev presset på opmærksomhed, bemanding og økonomi?

v/ Anne Sophia Hermansen, debattør og kulturredaktør på Berlingske, Anders Frandsen, Kommunikationsdirektør i Rigspolitiet og Brian Weichardt, journalist på Ekstra Bladet (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

Tegn der tæller: Sig det med et tweet

Onsdag den 2. december 2020, 09.15 -12.00

Det handler om at slå hovedet på sømmet. Gerne med et glimt i øjet. Og på 140 tegn. Vi inviterer en af landets klogeste twitter-hjerner til en formiddag om, hvordan man går til et medie som Twitter. For hvordan skaber man interesse om sine tweets om stort som småt? Hvilke overvejelser skal man gøre sig, før man sætter sig til tasterne? Og hvad fungerer egentlig bedst på Twitter?

v/ Benjamin Rud Elberth, ejer, Elberth Kommunikation (MØDESTED: LynFabrikken, Vestergade 49, 8000 Aarhus C)

Kommunalvalgår: Hvordan sætter man dagsordenen?

Tirsdag den 2. februar 2021, 09.15 -12.00

Hvordan gør man sig gældende i den kommende valgkamp? Hvad skal valget handle om, og hvordan trænger man igennem til både vælgere og politikere? Det spørger vi dagens to oplægsholdere om, som i den grad ved noget om kommunalvalg. Vi har inviteret Roger Buch, én af Danmarks førende eksperter i kommunalvalg, og Christian Hüttemeier, partisekretær i Venstre, til at tage denne diskussion med os. De vil give sine bud på, hvordan man bedst sikrer interessevaretagelse op til, under og efter en kommunal valgkamp, og hvordan man får sit budskab til at stå knivskarpt overfor politikere, vælgere og samarbejdspartnere.

v/ Christian Hüttemeier, partisekretær, Venstre (ikke bekræftet) og Roger Buch, forsker i Kommunalpolitik ved Dansk Medie- & Journalisthøjskole i Aarhus.

Halvvejsstatus: Besserwisserne tager temperaturen på regeringen

Torsdag den 3. juni 2021, 09.15 -12.00

Regeringen er nået halvvejs i sin regeringsperiode, og det er tid til at tage en status. Er kommunikationen blevet for skarpskåret og selvhøjtidelig eller sidder den i skabet? Vi har sammensat et kommentatorpanel af besserwissere som, sammen med netværket, vil kloge sig på hvordan regeringen har båret sig ad i sine første to år. Vi spørger, hvordan forholdet mellem medierne, interesseorganisationerne og regeringen står - og ikke mindst hvad vi kan forvente os af resten af regeringsperioden. For hvilke kræfter ulmer i den magtpolitiske tektonik og skal vi allerede nu forberede os på valg?

v/ Søs Marie Serup, Lars Trier Mogensen og Henrik Qvortrup

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer