Møderække

Fødevarepolitisk netværk - mødeprogram

Fødevarepolitisk interessevaretagelse

Onsdag den 22. maj 2019, 09.15 -12.00

Skellet mellem blokkene i dansk politik er traditionelt tydelig i hensynet til landbrugets erhvervsvilkår sat over for miljøreguleringer. Hvordan agerer man som én af Danmarks største og mest magtfulde erhvervsorganisationer i dette politiske spil? Martin Merrild har siddet i formandsstolen hos Landbrug & Fødevarer siden 2012. Hvilke erfaringer har han gjort sig med politisk interessevaretagelse? Hvordan gebærder man sig som landbrugets og fødevareproduktionens store stemme under skiftende regeringer med varierende prioriteringer? Og hvad gør man for at finde fælles fodslag inden for egne rækker?

v/ Martin Merrild, formand, Landbrug & Fødevarer (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Fra madspild til måltid: På rette kurs?

Tirsdag den 3. september 2019, 09.15 -12.00

I Danmark smider vi hver dag betydelige mængder spiselig mad ud. Der er ikke kun tale om mad, som går til spilde i husholdningerne, men i høj grad også spildet i hele kæden – både under dyrkning og produktion, transport, håndtering i detailhandlen og i forbindelse med tilberedning i restauranterne. Men hvor ligger ansvaret og ikke mindst nøglen til at mindske madspild gennem hele kæden? Hvilken rolle spiller myndigheder, producenter og detailhandlen? Og skal der satses på frivillige indsatser eller skal store adfærdsændringer bæres af lovgivning?

v/ Karen-Inger Thorsen, direktør, FødevareBanken, Brian Seemann, landedirektør, Netto og Tejs Binderup, afdelingschef, Miljø- og Fødevareministeriet

Fremtidens fødevareproduktion

Onsdag den 9. oktober 2019, 09.15 -12.00

Presset på verdens ressourcer stiger hastigt, og fødevareproducenter kan næppe undse sig en rolle i kampen for at finde smartere og mere bæredygtige løsninger. På dagens møde diskuterer vi muligheder og barrierer for fremtidens fødevarer. Hvordan skaber vi en innovativ og visionær fødevaresektor? Hvordan rider fødevareproducenter på den teknologiske bølge, og udnytter de muligheder det bringer? Hvilke fremtidsscenarier kan teknologi og innovation realisere på længere sigt? Og hvordan sammentænkes bæredygtighed og bundlinje?

v/ Anne-Marie Hansen, direktør, Agro Food Park, Michael Minter, programleder for Fremtidens Fødevarer, Concito & Ole Green, adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet og direktør, Agrointelli (OBS: dato ikke endeligt bekræftet)

Det nordiske madeventyr

Tirsdag den 26. november 2019, 09.15 -12.00

Eventyret om Noma har i høj grad været med til at åbne verdens øjne op for den nordiske madoplevelse. Pludselig fartede turister til København for at få verdens bedste restaurantoplevelse og Danmark rimede ikke længere kun på bacon, men også på myrer og eksperimenterende madkunst i verdensklasse. Men hvad er det der gør den nordiske madoplevelse særlig? Hvordan kommer den nordiske diet til at se ud i fremtiden? Og hvad kan vi gøre for at fortsætte den nordiske bølge og holde Danmark i top på det gastronomiske verdenskort?

V/ René Redzepi, restauratør og køkkenchef, Noma (OBS: ikke bekræftet)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk