Møderække

Fødevarepolitisk Netværk - København - mødeprogram

Grøn branding eller greenwashing: En hårfin balance

Onsdag den 10. marts 2021, 09.15 -12.00

Det har aldrig været mere attraktivt at markedsføre fødevareprodukter som grønne og klimavenlige. Men grænsen mellem grøn branding og ”greenwashing” er hårfin. Det har flere fødevareproducenter gennem den seneste tid oplevet, og der er blevet stillet spørgsmålstegn ved markedsføringen af alt fra klimasvin til CO2-neutral mælk. Vi får besøg af Hanne Søndergaard, CMO & EVP i Arla Foods, og Paul Holmbeck, direktør i Holmbeck Eco Consult, til en snak om, hvordan man navigerer i det sprængfarlige felt mellem markedsføring af grønne tiltag og vildledning af forbrugerne? Og kan man overhovedet sætte et grønt mærkat på sit produkt uden at træde nogen over tæerne?

v/ Paul Holmbeck, direktør, Holmbeck Eco Consult og Hanne Søndergaard, CMO & EVP, Arla Foods

A helping hand: Conveniencebølgen er over os

Mandag den 19. april 2021, 09.15 -12.00

Det er ingen hemmelighed, at en af de helt store trends for tiden er convenience. Forbrugerne anno 2020 vil gerne have en hjælpende hånd og spare tid i køkkenet. Convenience-bølgen har skabt gode muligheder men også en del udfordringer for branchen. For hvordan sikrer vi kvalitet, smag og holdbarhed? Hvilke nye krav stiller dette til f.eks. processering, emballage og tilberedning? Og er trenden kommet for at blive? Vi inviterer til debat med en af tidens store producenter af convenience-måltider, Løgismose Meyer, samt en af landets største forhandlere af convenience, 7-Eleven.

v/ Jesper Uggerhøj, adm. direktør, Løgismose Meyers og Jesper Østergaard, adm. direktør, 7-Eleven (MØDESTED: Villa Copenhagen, Tietgensgade 35-39, Kbh V)

Den store emballageudfordring (fællesmøde med Miljøpolitisk netværk)

Onsdag den 2. juni 2021, 13.30 -16.00

Kan vi innovere os ud af de plastemballagens miljømæssige udfordringer og skabe alternativer, der ikke er nær så skadelige? I hvilket omfang er vi nødt til at tænke både krav til producenten og til slutforbrugerne ind? Hvem står med ansvaret, og hvor langt er vi i forhold til at løse den store emballageudfordring? Vi får besøg af Camilla Haustrup Hermansen, der er direktør i virksomheden Plus Pack og formand for regeringens klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi. På dagens møde samler vi kompetencer og erfaringer fra vores Fødevarepolitiske og vores Miljøpolitiske netværk til løsningsorienteret videndeling om en af de helt store miljømæssige udfordringer.

v/ Camilla Haustrup Hermansen, direktør og medejer, Plus Pack og formand for regeringens Klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi (MØDESTED: Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Lasse Krodal