Møderække

Fødevarepolitisk netværk - mødeprogram

Fremtidens fødevareproduktion

Onsdag den 2. oktober 2019, 09.15 -12.00

Presset på verdens ressourcer stiger hastigt, og fødevareproducenter kan næppe undse sig en rolle i kampen for at finde smartere og mere bæredygtige løsninger. På dagens møde diskuterer vi muligheder og barrierer for fremtidens fødevarer. Hvordan skaber vi en innovativ og visionær fødevaresektor? Hvordan rider fødevareproducenter på den teknologiske bølge, og udnytter de muligheder det bringer? Hvilke fremtidsscenarier kan teknologi og innovation realisere på længere sigt, og hvilke nye muligheder giver dette for at sammentænke bæredygtighed og bundlinje?

v/ Anne-Marie Hansen, direktør, Agro Food Park, Michael Minter, programleder for Fremtidens Fødevarer, Concito & Ole Green, adjungeret professor ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet og direktør, Agrointelli (MØDESTED: SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V)

Kulinarisk diplomati: Vejen til hjertet går gennem maven

Tirsdag den 26. november 2019, 09.15 -12.00

På dagens møde stiller vi skarpt på kulinarisk diplomati, og hvordan vi styrker og fastholder den gastronomiske fortælling om Danmark som madland og gastronomisk mekka. For hvordan forbliver vi et internationalt samlingspunkt for gastronomi? Hvad skal der til, for at gastronomien for alvor kan bruges som løftestang for en styrket afsætning af danske fødevarer på eksportmarkeder? Og kan den kulinariske fortælling om det lille land mod nord også åbne op for nye handels- og samarbejdsrelationer internationalt?

v/ Leif Nielsen, Branchedirektør, DI Fødevarer og medlem af Team Gastro og Susanne Hyldelund, direktør for The Trade Council (MØDESTED: Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

Fair forhold i fødevareindustrien?

Onsdag den 22. januar 2020, 09.15 -12.00

En effektiv konkurrence styrker den danske økonomi og gavner både forbrugere og virksomheder. Hvad er status for konkurrencevilkårene i den danske fødevaresektor? Hvor ligger de største konkurrencemæssige udfordringer? Og hvordan arbejder man med at modernisere de regulatoriske rammer for at skabe de bedste og mest fair forhold for både store og små danske virksomheder? På dagens møde får vi besøg af direktøren for Konkurrence- og forbrugerstyrelsen, Jakob Hald, til en snak om konkurrenceforhold og om styrelsens rolle nu og i fremtiden.

v/ Jakob Hald, direktør, Konkurrence- og forbrugerstyrelsen

Forbrugeren i centrum

Torsdag den 19. marts 2020, 09.15 -12.00

Øget kompleksitet i leverandørkæden og stigende fokus på sundhed og bæredygtighed har været med til at gøre det store udvalg på fødevaremarkedet sværere at gennemskue for forbrugeren. Indtil videre har vi forsøgt at mærke os ud af problemet og har hermed skabt et hav af mærkningsordninger. Hvordan sikrer vi, at fødevaremærkning ikke vildleder mere, end det vejleder? Og hvad skal der til for at sikre at, forbrugeren har de rette redskaber til at handle ansvarligt? Vi inviterer Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk, og Per Bank, CEO for Salling Group, til debat om junglen af mærkningsordninger og om, hvorvidt det er op til forbrugeren at skabe en efterspørgsel, der driver markedet i en mere ansvarlig retning?

v/ Anja Philip, formand, Forbrugerrådet Tænk (IKKE BEKRÆFTET) og Per Bank, CEO, Salling Group (IKKE BEKRÆFTET)

Fødevarepolitisk debat

Onsdag den 27. maj 2020, 09.15 -12.00

Vi beder fire partiers fødevareordførere præsentere deres bud på, hvordan vores fødevaresektor skal se ud i fremtiden. Hvordan indrettes den danske fødevaresektor bedst i forhold til at være med til at lette presset på verdens ressourcer? Hvad er vejen frem i forhold til at sikre en mere bæredygtig produktion uden at dette bliver på bekostning af store dele af erhvervet? Og hvordan ruster vi bedst muligt sektoren til at tilpasse sig forbrugernes ændrede forbrugsmønstre – både når det gælder bæredygtighed og sundhed? Disse spørgsmål og flere til, vil vores fire gæster på dagens møde komme med deres bud på.

V/ Anders Kronborg (A) (Ikke bekræftet), Zenia Stampe (B) (Ikke bekræftet), Erling Bonnesen (V) (Ikke bekræftet), Orla Østerby (C) (Ikke bekræftet).

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk