Møderække

Fødevarepolitisk netværk - mødeprogram

En ny tid for fødevarebranchen: Coronakrisens lange skygger (efterfulgt af netværksfrokost)

Mandag den 24. august 2020, 09.15 -13.00

I kølvandet på coronapandemien tager vi temperaturen på, hvad den globale krise kommer til at betyde for fødevarebranchen fremadrettet. Hvor fødevareforsyningen og dagligvaredistributionen har klaret tryktesten, står vi med en restaurationsbranche i knæ. Har Regeringens forskellige tiltag undervejs haft den tilsigtede effekt, og vil hjælpepakkerne reelt holde hånden under de restauranter og danske fødevarevirksomheder? Vi samler branchen til en snak om, hvad vi har lært af krisen og om, hvordan vi bedst kommer oven vande igen.

v/ John Wagner, adm. Direktør, De Samvirkende Købmænd og Katia K. Østergaard, adm. direktør, HORESTA (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Fødevarepolitisk debat

Onsdag den 9. september 2020, 09.15 -12.00

Vi beder fire partier præsentere deres bud på, hvordan vores fødevaresektor skal se ud i fremtiden. Hvad ser de hver især som de vigtigste issues på den fødevarepolitiske dagsorden? Hvad er vejen frem i forhold til at sikre en mere bæredygtig produktion uden at dette bliver på bekostning af store dele af erhvervet? Og hvordan ruster vi bedst muligt sektoren til at tilpasse sig forbrugernes ændrede forbrugsmønstre? Disse spørgsmål og flere til vil vores fire gæster på dagens møde komme med deres bud på.

v/ Anders Kronborg (S), Erling Bonnesen (V) og Carl Valentin (SF)(MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

A helping hand: Convenience anno 2020

Mandag den 5. oktober 2020, 09.15 -12.00

Det er ingen hemmelighed, at en af de helt store trends for tiden er convenience. Forbrugerne anno 2020 vil gerne have en hjælpende hånd og spare tid i køkkenet. Convenience-bølgen har skabt gode muligheder men også en del udfordringer for branchen. For hvordan sikrer vi kvalitet, smag og holdbarhed? Hvilke nye krav stiller dette til f.eks. processering, emballage og tilberedning? Og er trenden kommet for at blive? Vi inviterer til debat med en af tidens store producenter af convenience-måltider Løgismose Meyer og onlinesupermarkedet Nemlig.com, som var nogle af de første detailspillere på markedet for convenience-måltider.

v/ Jesper Uggerhøj, adm. direktør, Løgismose Meyers og Jesper Østergaard, adm. direktør, 7-Eleven (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Forbrugeren i centrum

Mandag den 2. november 2020, 09.15 -12.00

Øget kompleksitet i leverandørkæden og stigende fokus på sundhed og bæredygtighed har været med til at gøre det store udvalg på fødevaremarkedet sværere at gennemskue for forbrugeren. Indtil videre har vi blandt andet forsøgt at mærke os ud af problemet og har hermed skabt et hav af mærkningsordninger. Hvordan sikrer vi, at fødevaremærkning ikke vildleder mere, end det vejleder? Og hvilke innovative løsninger skal der til for at sikre, at forbrugeren har de rette redskaber til at handle ansvarligt? Vi inviterer COOP og Forbrugerrådet Tænk til at komme med deres syn på problematikken, og vi beder Fødevarestyrelsens innovationspartnerskab for sundere mad komme med deres konkrete erfaringer. For i hvilken grad kan vi lægge det på forbrugerens skuldre at skabe den efterspørgsel, der driver markedet i en mere ansvarlig retning?

v/ Camilla Udsen, fødevarepolitisk seniorrådgiver hos Forbrugerrådet TÆNK, Signe Frese, CSR-direktør i Coop, og Sanne Nielsen, innovations- og marketingskonsulent hos Fødevarestyrelsen (MØDESTED: Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

Den store emballageudfordring (fællesmøde med Miljøpolitisk netværk)

Tirsdag den 24. november 2020, 14.00 -16.30

Kan vi innovere os ud af de plastemballagens miljømæssige udfordringer og skabe alternativer, der ikke er nær så skadelige? I hvilket omfang er vi nødt til at tænke både krav til producenten og til slutforbrugerne ind? Hvem står med ansvaret, og hvor langt er vi i forhold til at løse den store emballageudfordring? Vi får besøg af Camilla Haustrup Hermansen, der er direktør i virksomheden Plus Pack og formand for regeringens klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi. På dagens møde samler vi kompetencer og erfaringer fra vores Fødevarepolitiske og vores Miljøpolitiske netværk og søger sammen at finde konstruktive løsninger på en af de helt store miljømæssige udfordringer.

v/ Camilla Haustrup Hermansen, direktør og medejer, Plus Pack og formand for regeringens Klimapartnerskab for affald, vand og cirkulær økonomi (MØDESTED: Proviantgården, Christiansborg, 1218 København K)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Lasse Krodal