Møderække

Finanssektornetværket - mødeprogram

En ulykke kommer sjældent alene: Tillid eller kaos?

Fredag den 7. februar 2020, 09.15 -12.00

I en verden hvor tilliden til den finansielle sektor er historisk lav, har Folketinget vedtaget en bred aftale, der blandt andet skal sikre klarere regler og bedre muligheder for koordinering i kampen mod hvidvask. Konkret blev der afsat flere ressourcer til SØIK og Finanstilsynet, så de har en bedre forudsætning for at følge op på bankernes indsats. Jørgen Andersen, lederen af Hvidvasksekretariatet samt underdirektør i Finans Danmark, Mads Rørvig, gæster netværket. Vi skal høre, hvordan det går med hvidvaskkampen efter oprustningen og tager debatten om hvad vi har lært af skandalerne.

v/ Jørgen Andersen, lederen af Hvidvasksekretariatet, Vicepolitiinspektør (bekræftet) og Mads Rørvig, underdirektør i Finans Danmark (ikke bekræftet) (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

Den længstsiddende departementschef på Slotsholmen

Mandag den 9. marts 2020, 08.30 -11.00

Departementschef i Erhvervsministeriet, Michael Dithmer, sidder i toppen af det ministerium, som arbejder med rammevilkårene for de finansielle virksomheder og de finansielle markeder. Dithmer har siddet på toppen af kransekagen i Erhvervsministeriet siden 2001 og inden det, sad han i Økonomiministeriet fra 1995. Departementschefen giver på dagens møde en status på finanssektoren - nationalt såvel som internationalt - og lægger op til debat. Hvordan skal finanssektoren udvikle sig i en verden, der konstant er i bevægelse og udvikling. Hvordan skal finanssektoren forholde sig til klimakrise, digital omstilling og ydergående ideologier, der vinder frem?

v/ Michael Dithmer, departementschef i Erhvervsministeriet (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Præsidentvalg i USA – hvad kan vi forvente?

Mandag den 8. juni 2020, 09.15 -12.00

Efter 4 år med Trump skal Demokraterne vælge partiets præsidentkandidat. Hvem der vinder valget har stor betydning for finanssektoren. Frihandelsaftale, rentestigning og deregulering. Demokraternes konvent falder den 13-16. juli, hvor vi får endegyldigt svar på, hvem der skal præsentere partiet ved præsidentvalget. Vi inviterer to garvede USA-eksperter til at analysere Demokraternes konvent og dets konsekvenser for finanssektoren både internationalt og i Danmark. Den samme analyse kastes over præsidentvalget, hvor vi beder eksperterne om at tage et kig i krystalkuglen.

v/ Ulrik Harald Bie, økonomisk redaktør for Berlingske og Torsten Stiig Jansen, associeret partner ved Lead Agency samt tidligere udlandschef og korrespondent i USA for Danmarks Radio (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

Ministierens visioner

Torsdag den 27. august 2020, 09.15 -12.00

Vi inviterer erhvervsminister Simon Kollerup (S) til debat med netværkets medlemmer om hans politiske visioner og resultater halvejs inde i sin første periode som minister. Hvad er status på regeringens planer om at regulere erhvervs- og finansområdet? Hvad har været de vigtige pejlemærke og ideologiske hovedpunkter? Og hvad er ministerens fokuspunkter i den kommende tid?

v/ Simon Kollerup, Erhvervsminister (ikke bekræftet) (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Emilia Hammer