Møderække

Finanssektornetværket - mødeprogram

Regulering: Hvem, hvad, hvor

Tirsdag den 29. oktober 2019, 09.15 -12.00

Finansdirektøren i Erhvervsministeriet gæster netværket til en snak om ministeriets arbejde og fokus netop nu. På dagens møde giver Steen Lohmann en aktuel status på den danske og europæiske regulering af finanssektoren og skitserer, hvad der er i vente. En arbejdsgruppe i ministeriet udarbejdede i foråret 2018 en rapport, som blandt andet anbefalede forenklinger af den finansielle lovgivning. Hvad er status på de seneste politiske tiltag, og fra hvilke kanter kan vi forvente nye tiltag?

V/ Steen Lohmann Poulsen, Finansdirektør i Erhvervsministeriet (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

If you can’t join them: Skal Danmark med i EU’s bankunion?

Tirsdag den 3. december 2019, 09.15 -12.00

”Vi ser flere og flere banditter i habitter, som laver grænseoverskridende økonomisk kriminalitet”. Sådan begrunder statsminister Lars Løkke Rasmussen i november 2018 sin motivation for at træde ind i EU’s bankunion. Regeringen nedsatte i sommeren 2018 et udvalg, der skulle undersøge en eventuel dansk deltagelse i EU’s fælles bankunion, og som i løbet af efteråret 2019 skal komme med sine anbefalinger. Vi har inviteret EU-ordførerne fra de tre store partier til debat. Hvad mener de, og skal deltagelse i Bankunionen til folkeafstemning?

V/ Morten Messerschmidt (DF), Lars Aslan Rasmussen (S)(ikke bekræftet), Jens Rohde (RV) og Jan E. Jørgensen (V) (BEMÆRK: Mødested Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V) (ikke bekræftet)

En ulykke kommer sjældent alene: Bagmandspolitiet og bankerne

Torsdag den 6. februar 2020, 09.15 -12.00

I en verden hvor tilliden til den finansielle sektor er historisk lav, har Folketinget vedtaget en bred aftale, der blandt andet skal sikre klarere regler og bedre muligheder for koordinering i kampen mod hvidvask. Konkret blev der afsat flere ressourcer til SØIK og Finanstilsynet, så de har en bedre forudsætning for at følge op på bankernes indsats. Morten Niels Jakobsen, der er chef for bagmandspolitiet, gæster netværket. Vi skal høre, hvordan det går med hvidvaskkampen efter oprustningen af SØIK. På mødet får vi også fornøjelsen af den forhenværende erhvervsminister Rasmus Jarlov, som stod i spidsen for Folketingets forlig. Han vil give os en gennemgang af den politiske proces og tanker omkring kampen mod hvidvask.

v/ Kirsten Dyrmann, statsadvokat og konstitueret chef for SØIK (ikke bekræftet) og Rasmus Jarlov, fhv. Erhvervsminister (ikke bekræftet)

Præsidentvalg i USA – hvad kan vi forvente?

Mandag den 8. juni 2020, 09.15 -12.00

Efter 4 år med Trump skal Demokraterne vælge partiets præsidentkandidat. Hvem der vinder valget har stor betydning for finanssektoren. Frihandelsaftale, rentestigning og deregulering. Demokraternes konvent falder den 13-16. juli, hvor vi får endegyldigt svar på, hvem der skal præsentere partiet ved præsidentvalget. Vi inviterer to garvede USA-eksperter til at analysere Demokraternes konvent og dets konsekvenser for finanssektoren både internationalt og i Danmark. Den samme analyse kastes over præsidentvalget, hvor vi beder eksperterne om at tage et kig i krystalkuglen.

v/ Ulrik Harald Bie, økonomisk redaktør for Berlingske og Torsten Stiig Jansen, associeret partner ved Lead Agency samt tidligere udlandschef og korrespondent i USA for Danmarks Radio

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk