Møderække

Finanssektornetværket - mødeprogram

Politisk debat: Reguler eller kaos?

Torsdag den 1. oktober 2020, 09.15 -12.00

Vi inviterer til politisk debat om den finansielle sektor med tre kompetente repræsentanter fra begge sider af Folketinget. Hvad står øverst på partiernes politiske program? Hvad er de vigtigste forskelle i partiernes tilgang til den finansielle sektor, og hvor er der en fælles vilje til reformer?

v/ Sofie Carsten Nielsen, finansordfører (RV), Torsten Schack Pedersen, næstformand, Finansudvalget (V) og Jens Joel, formand, Finansudvalget (S) (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V)

Fremtidens disruptede finanssektor

Torsdag den 3. december 2020, 09.15 -12.00

Banking is necessary, banks are not. Sådan sagde Bill Gates i 90'erne. Med digitaliseringsbølgen - eller tsunamien - er der ingen vej tilbage for finanssektoren. Men hvad er egentlig vejen frem? Er fintech, globale spillere og digital disruption ved at presse de gamle spillere ud? Jan Damgaard kommer på dagens møde med bud på det krydspres, der venter finanssektoren, når forretningsmodellen sættes under digitalt pres. For hvis de gode gamle (og lukrative) dage er ovre, hvad skal der så til for, at fremtidens finanssektor også præges af fortidens institutioner?

v/ Jan Damsgaard, professor, Institut for IT-ledelse, Copenhagen Business School

Too big to fail? EU og USA's håndtering af Covid-19

Onsdag den 17. marts 2021, 09.15 -12.00

Covid-19 ramte ikke kun den danske økonomi - hele verden går stadig igennem en større genoptræning. Især store spillere som USA og EU’s håndtering af krisen har været under luppen. I EU igangsatte Centralbanken flere tiltag for at holde bankerne oven vande og i USA opførte aktiemarkedet sig overraskende positivt ift. forventningerne til en økonomisk krise. Hvor store spor har Corona-krisen sat i finanssektoren i hhv. USA og EU indtil videre? Og hvad har det af betydning for den danske finanssektor - nu og fremadrettet? Til dagens møde får vi besøg af Mirco Reimer-Elster og Sinne Backs Conan, som vil dele ud af deres viden om pandemiens konsekvenser for de respektive finansielle systemer.

Sinne Backs Conan, Europapolitisk direktør, Finans Danmark og Mirco Reimer-Elster, USA-analytiker, TV2

Danske værdier: Fortællingen om Danske Bank

Onsdag den 14. april 2021, 09.15 -12.00

Perception er alt. Det mente tidligere statsminister Anders Fogh. Så hvad gør man, når stormvejret aldrig lægger sig? Kampagnen New normal endte mere et slogan for den kontinuerlige kritik, der med jævne mellemrum rammer Danmarks største bank, fremfor det PR-fremstød det var tænkt som i finanskrisens efterveer. Men når man er stor, skal man have værdierne i orden. Danske Bank har været igennem et større oprydningsarbejde men bærer stadig rundt på historierne og perceptionen efter finanskrisen og hvidvasksagen. Så hvad er status nu? Hvordan ser banken sin egen rolle i finanssektoren, banksektoren og i samfundet?

v/ Stefan Singh Kailay, pressechef Danske Bank og fhv. virksomhedsredaktør og redaktør for pengegruppen på Berlingske (ikke bekræftet)

Vismandens vurdering: Finanssektoren i en ny økonomisk virkelighed?

Tirsdag den 11. maj 2021, 09.15 -12.00

Den halvårlige udgivelse af Vismandsrapporten er på trapperne, og den vil give os et billede på, hvor dansk økonomi står her et år efter corona-krisen. Til dagens møde får vi besøg af overvismand Carl-Johan Dalgaard, der vil sætte os ind i nogle af de fund, som rapporten vil præsentere og relatere disse til den danske finanssektor. Hvor står sektoren et år efter Corona-krisens indtog? Hvor hårdt er de danske banker blevet ramt, og hvad har de i vente? Og hvilke konsekvenser har de mange hjælpepakker haft for finanssektoren?

Carl-Johan Dalgaard, overvismand, De Økonomiske Råd og professor ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet (ikke bekræftet)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Emilia Hammer