Møderække

Finanssektornetværket - mødeprogram

Brexit: Hvad i alverden sker der lige nu i Storbritannien?

Fredag den 29. marts 2019, 09.15 -12.00

Danmark, Europa og resten af verden kigger måbende til i disse dage, hvor forvirringen om Brexit er total. Europapolitisk direktør i Finans Danmark, Sinne Backs Conan, gæster netværket. Hun giver en status på Brexit, et overblik over de mulige udfald og herunder, hvilke konsekvenser det vil få for finanssektoren i Danmark og Europa.

v/ Sinne Backs Conan, Europapolitisk direktør i Finans Danmark og adm. direktør i Konsentio. (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Blockchain – mere end bare kryptovaluta?

Torsdag den 23. maj 2019, 09.15 -12.00

Blockchain er blevet kaldt det mest innovative siden internettet og fremtidens sikkerhedssystem for data. Vi kigger nærmere på teknologien bag - hvad er blockchains muligheder egentlig, og hvordan kan det være, at teknologien først brager derudaf nu? På dagens netværksmøde får vi besøg af Roman Beck, som vil fortælle kort om teknologien bag blockchain og dens potentiale. Vi får også besøg af Jan C. Plenge, som giver et indblik i, hvordan man i Nets arbejder med blockchainteknologien. Sammen vil vi diskutere, om Danmark kan blive foregangsland, når det kommer til at udvikle og implementere blockchain-baserede it-systemer.

v/ Roman Beck, Head of European Blockchain Center og professor, IT-Universitetet og Jan Christian Plenge, Senior Vice President Digital Innovation, Nets (fællesmøde med Digitaliseringsnetværket). (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Bidsk eller blød vagthund

Tirsdag den 17. september 2019, 09.15 -12.00

Vi får besøg af Finanstilsynets formand David Lando, som vil gøre status på hvidvasksagen med Danske Bank. Lando har tidligere forsvaret Finanstilsynets arbejde i medierne og kaldt den offentlige debat om sagen for skinger. På dagens møde tager vi debatten om Finanstilsynets prioritering af opgaver og udfordringer – herunder personaleomsætning – og diskuterer hvad tilsynets formål er og bør være.

V/ David Lando, Formand for Finanstilsynet og professor på CBS (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Regulering: Hvem, hvad, hvor

Tirsdag den 29. oktober 2019, 09.15 -12.00

Departementschefen i Erhvervsministeriet gæster netværket til en snak om ministeriets arbejde og fokus netop nu. På dagens møde giver Michael Dithmer en aktuel status på den danske og europæiske regulering af finanssektoren og skitserer hvad der er i vente. Ministeriets arbejdsgruppe udarbejdede i foråret 2018 en rapport, som blandt andet anbefalede forenklinger af den finansielle lovgivning. Hvad er status på de seneste politiske tiltag og fra hvilke kanter kan vi forvente nye tiltag?

V/ Michael Dithmer, Departementschef i Erhvervsministeriet(Ikke bekræftet) (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

If you can’t join them: Skal Danmark med i EU’s bankunion?

Tirsdag den 3. december 2019, 09.15 -12.00

”Vi ser flere og flere banditter i habitter, som laver grænseoverskridende økonomisk kriminalitet”. Sådan begrunder statsminister Lars Løkke Rasmussen i november 2018 sin motivation for at træde ind i EU’s bankunion. Regeringen nedsatte i sommeren 2018 et udvalg, der skulle undersøge en eventuel dansk deltagelse i EU’s fælles bankunion, og i løbet af efteråret 2019 skal komme med sine anbefalinger. Vi har inviteret EU-ordførerne fra de tre store partier samt Ulrik Nødgaard til debat. Hvad mener de, og skal deltagelse i Bankunionen til folkeafstemning?

V/ Kenneth Kristensen Berth (DF), Peter Hummelgaard (S) (ikke bekræftet) og Jan E. Jørgensen (V)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk