Møderække

Erhverv, vækst og innovation - mødeprogram

Nytårskur: Danmarks vækstplan og vin

Torsdag den 23. januar 2020, 14.15 -17.00

Det danske velstandsniveau er det højeste nogensinde, viser ny redegørelse fra Erhvervsministeriet. Hvordan sikrer vi, at udviklingen forsætter? Hvad gør vi for, at flere virksomheder kan udnytte de nye teknologiske muligheder? På dagens møde gæster adskillige erhvervsordførere netværket til en snak om deres erhvervspolitiske visioner, og deres planer for, hvordan det erhvervspolitiske område skal reguleres eller afreguleres.

v/ Rasmus Jarlov, erhvervsordfører (K), Torsten Schack Pedersen, ordfører for den finansielle sektor (V) og Katrine Robsøe, erhvervsordfører (RV) (Mødested: Christiansborg med vin og vand efterfølgende)

Corydon om vækst (fællesmøde med beskæftigelsespolitisk)

Torsdag den 5. marts 2020, 09.15 -12.00

Hvad har folketingsvalget og EP-valget haft af betydning for det danske erhvervsliv? Hvilke tidligere og fremtidige reformer har haft særlig betydning for den danske vækst? I hvor høj grad bør offentlige sektor tage ved lære af den private med hensyn til vækst og innovation? Med sit imponerende CV har Bjarne Corydon rig erfaring, når det kommer til spørgsmål om vækst i hele landet. Under sin tid som Finansminister satte Corydon særligt fokus på uddannelse som en altafgørende faktor. Bjarne Corydon gæster netværket og giver sit indblik i de udfordringer og fordele, som Danmark står over for, når det kommer til vækst, inflation og offentlige finanser.

v/ Bjarne Corydon, adm. direktør og chefredaktør, Børsen (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Dansk Industris anbefalinger

Torsdag den 14. maj 2020, 09.15 -12.00

Små- og mellemstore virksomheder er blevet kaldt rygraden i dansk erhvervsliv. Men hvilke politiske forudsætninger har de i virkeligheden for succes? Hvilke tiltag er i særdeleshed problematiske set fra et SMV-perspektiv, og hvilke vil være med til at forbedre vilkårene? Vi inviterer Kent Damsgaard, direktør i DI, til en snak om de forudsætninger, som det danske erhvervsliv giver små- og mellemstore virksomheder. Kent Damsgaard har rig erfaring på området og vil indvie netværket i hans visioner for fremtiden i dansk erhverv.

v/ Kent Damsgaard, direktør i DI

Hvordan gøder man jorden til et sundt erhvervsklima?

Fredag den 25. september 2020, 09.15 -12.00

Rundt omkring i landet findes små vækstparadiser. Ikast-Brande kommune har vundet DI’s anerkendelse som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune ni gange og vi har inviteret Kommunaldirektør, Flemming Storgaard til at fortælle om kommunens nøgle til succes. På mødet får vi også fornøjelsen af Nana Bule, som er direktør i Microsoft. Bule har i mange år beskæftiget sig med iværksætteri, og sidder i bestyrelsen hos blandt andet Arla og Dansk Industri. Vi skal høre om den bedst mulige strategi for at skabe et spirende erhvervsliv.

v/ Flemming Storgaard, kommunaldirektør, Ikast-Brande Kommune og Michael Lundorff Hansen, direktør og Nana Bule, adm. direktør, Microsoft Danmark (ikke bekræftet)

Kan den grønne omstilling skabe vækst og velstand?

Torsdag den 29. oktober 2020, 09.15 -12.00

Grøn omstilling kan skabe vækst, velstand og en bedre verden, lyder det fra klimaminister Dan Jørgensen. Ambitionerne bliver bakket op af det danske erhvervsliv, hvor der er stor enighed om, at virksomhederne skal være centrale aktører i den grønne omstilling. Den danske pensionssektor har desuden proklameret investeringer i den grønne omstilling for 350 milliarder kroner. Vi får besøg af COWI og Pension Danmark, som vil komme med deres bud på, hvordan vi når regeringens klimamål, hvis det ikke må være på bekostning af Danmarks vækst- og velstandsniveau.

v/ Brian Seeberg, Director, COWI Industry and energy division (ikke bekræftet) og Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pension Danmark

Kvinder i topledelse

Fredag den 4. december 2020, 09.15 -12.00

Merete Eldrups eftermæle hos TV2 bliver en organisation i topform – både målt på økonomi og seertal. Det står i skærende kontrast til den kriseramte organisation, som hun overtog i 2007. På dette møde beder vi hende se tilbage på en lang karriere som topleder. En karriere som spænder bredt fra sekretariatschef i Erhvervsministeriet til direktør for JP/Politikens hus. Merete deler sine erfaringer med springet fra offentlig til privat ledelse, og hvordan de to verdener adskiller sig i forhold til ledelsesopgaverne.

v/ Merete Eldrup, tidligere direktør for TV2 og bestyrelsesmedlem

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Rasmus Schnedler-Meyer