Møderække

Energi- og forsyningspolitisk netværk - Aarhus - mødeprogram

Farvel til silotænkning: Er Power-to-X nøglen til succes?

Onsdag den 24. marts 2021, 09.15 -12.00

Power-to-X er tidens helt store buzzword, og teknologierne er næppe til at komme udenom, når vi snakker om fremtidens energiforsyning. Muligheden for at konvertere forskellige energibærere og koble de traditionelle siloer i energisystemet kan i høj grad være med til at bane vejen mod et CO2-neutralt samfund inden for en overskuelig fremtid. Vi dykker ned i, om vi reelt har fundet nøglen til en helt grøn energiforsyning? Hvor langt er vi med at kunne udbrede teknologierne? Og hvad er lige nu de største udfordringer for udviklingen?

v/ Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA og Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark (MØDESTED: MALT, Thorvaldsensgade 33, 8000 Aarhus C)

Kommunalpolitisk debat: Har vi skabt de optimale rammer?

Onsdag den 21. april 2021, 09.15 -12.00

Vi inviterer tre markante kommunale stemmer til debat om, hvordan fremtiden skal se ud på det energi- og forsyningspolitiske område. Hvad er deres holdning til den måde, sektoren i dag er bygget op? Kan og skal vi gøre det på en anden – billigere, smartere eller grønnere – måde? Vi inviterer til debat om sektorens rammer. For hvordan skaber vi gennem regulering, strukturer og ejerskabsforhold de bedste/mest gunstige vilkår for en både effektiv og klimavenlig fremtid på energi- og forsyningsområdet?

v/ Thomas Kastrup-Larsen (S), borgmester, Aalborg, Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester, Esbjerg og Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester, Fredensborg.

Forsyningstilsynet: Sektorens nye vagthund

Tirsdag den 25. maj 2021, 09.15 -12.00

Etableringen af Forsyningstilsynet tilbage i 2018 gav forbrugerne en vagthund på energi- og forsyningsområdet med flere muskler og skarpere tænder end tidligere. Vi får besøg af direktøren for Forsyningstilsynet, Carsten Smidt, der indvier netværket i tilsynets arbejde. Hvordan udvikler man regulering, som både er til gavn for forbrugerne og sikrer stabile rammebetingelser for forsyningsvirksomhederne? Og hvad skal der til for at sikre både effektivitet, lave forbrugerpriser og forsyningssikkerhed i verdensklasse? Vi spørger også, hvordan tilsynet ser sin rolle i en omkostningseffektiv grøn omstilling?

v/ Carsten Smidt, direktør i Forsyningstilsynet (MØDESTED: MALT, Thorvaldsensgade 33, 8000 Aarhus C)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Lasse Krodal