Møderække

Digitaliseringsnetværk - mødeprogram

Cloud-tjenester – giganternes milliardindustri

Tirsdag den 4. februar 2020, 09.15 -12.00

En medspiller i den rivende udvikling af digital infrastruktur er cloud-tjenester – en indbringende industri, som oplever stigende efterspørgsel. Hvilke teknologier har været årsag til, at markedet for cloud-tjenester bogstavelig talt er eksploderet og har lokket en tech-gigant som Amazon til Danmark? Vi får besøg fra en af verdens største leverandører af cloud-services, når Paul Ahlgren fra Amazon Web Services gæster netværket. Han giver os et indblik i verdens mest værdifulde virksomhed og deres visioner på det nordiske marked. Hvorfor er nordiske og særligt danske virksomheder interessante for AWS? Hvilke gevinster kan danske virksomheder og offentlige myndigheder høste fra cloud-tjenester, når det kommer til f.eks. intern forretningsudvikling og øget sikkerhed?

v/ Paul Ahlgren, Senior Partner Solution Architect for Amazon Web Services Nordic (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

It-chefen – fra kældermenneske til virksomhedens pengemaskine

Onsdag den 25. marts 2020, 09.15 -12.00

Titler som ”IT-chef” og ”CIO” er under udvikling. Ansvarsområderne dækker gerne over både planlægning, udvikling og drift af organisationens forretningsteknologi. Man skal koordinere organisationens data- og informationsstrategi, ligesom man skal foretage risikovurderinger og stå på mål for sikkerheden omkring den digitale infrastruktur. Samtidig skal kundens eller borgerens møde med teknologien koordineres. Vi får besøg af to af Danmarks dygtigste CIOs, som vil give os et indblik i de kompetencer, som de har måttet tilegne sig for at kunne optimere deres organisationers digitale transformation. Hvad har været deres strategiske prioriteringer? Hvilke erfaringer har de gjort sig undervejs i forhold til ledelsen og bundlinjen?

v/ Stig Lundbech, direktør, Koncern IT, Københavns Kommune og Jesper Riis (ikke bekræftet), CIO, DSV (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Parløb eller overhaling: Er digitaliseringen løbet fra datasikkerheden?

Tirsdag den 2. juni 2020, 09.15 -12.00

Siden 2007 har Shehzad Ahmed været med i toppen af dansk IT-sikkerhed - først som chef for IT-sikkerhedsorganisationen DK-CERT og nu som IT-sikkerhedschef i NETS - og har været én af de bærende kræfter i arbejdet med at få danskerne til at forstå vigtigheden af ordentlig IT-beskyttelse. Dette blev understreget, da han i 2012 var med til at starte Rådet for Digital Sikkerhed. Til dagens møde vil Shehzad Ahmed fortælle om sine erfaringer inden for IT-sikkerhed og belyse, hvilke udfordringer og muligheder Danmark står overfor i den digitale verden. For er it-sikkerhed overhovedet moden i de danske virksomhederne og den offentlige sektor? Og kan forbrugerne og borgerne føle sig sikre i det digitale eller analoge rum?

v/ Shehzad Ahmed, IT-sikkerhedschef i Nets og bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed (ikke bekræftet) (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Tech-ambassadøren gør status

Tirsdag den 25. august 2020, 09.15 -12.00

I 2017 blev han sendt afsted til Silicon Valley i rollen som verdens første tech-ambassadør. Tre år efter kan ambassadør Casper Klynge nu så småt begynde at gøre status på oplevelserne i de digitale mastodonters hjemland. Hvilke udfordringer og muligheder har ambassadøren stødt på i sine tre år i teknologiens højborg? Hvilke erfaringer har han gjort sig i sin beskæftigelse med nogle af verdens største tech-virksomheder? Og hvorfor er det vigtigt at skabe diplomatiske forbindelser til verdens teknologiske ’supermagter’? Disse spørgsmål, og mange flere, vil Casper Klynge give sit besyv med til dagens møde.

Casper Klynge, Tech-ambassadør for Danmark i Silicon Valley (dato ikke endelig).

Erfaringsdeling fra en digital karriere i det offentlige og private – hvad kan vi lære af hinanden? (fællesmøde m. Offentlig Styring og Ledelse)

Tirsdag den 29. september 2020, 09.15 -12.00

Lars Frelle-Petersen blev i Berlingske udråbt til ”Mr. Digitalisering” tilbage i 2018, da han tiltrådte som digital direktør i Dansk Industri. Han er da også manden bag både digital post, Borger.dk og NemID. På mødet beder vi ham gøre status på digitaliseringen i Danmark – hvor langt skal vi? Og hvordan sikrer man den digitale ledelse: at nye teknologiske løsninger bliver implementeret ordentligt, så medarbejderne ser teknologien som en god samarbejdspartner, og ikke en irriterende tidsrøver? Og hvordan arbejder man med digitaliseringen i det private i forhold til det offentlige – og hvad kan vi lære af hinanden?

v/ Lars Frelle-Petersen, digital direktør, Dansk Industri

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Emilia Hammer