Møderække

Digitaliseringsnetværk - mødeprogram

Internet of Things: potentialer og akilleshæle

Onsdag den 2. oktober 2019, 09.15 -12.00

For 10 år siden skulle man bruge en computer for at komme på internettet. De tider er forbi, og i starten af 2017 var 8,4 milliarder apparater forbundet til internettet – herunder også forbrugerelektronik og industriapparater. Fænomenet kaldes Internet of things (IoT) og betegner enheder, der er forbundet til internettet og taler med hinanden. På dagens møde får vi to perspektiver på IoT. Kim Escherich fra IBM fortæller, hvordan de hos IBM arbejder med IoT-økosystemer, og hvordan det kan skabe værdi for danske virksomheder. Hvad er status på brugen af IoT i Danmark, og hvad bringer fremtiden? Vi får også besøg af Michael Bladt Stausholm fra Alexandra Instituttet. Han fortæller om, hvilke sikkerhedsmæssige udfordringer der er forbundet med IoT, og hvad virksomhederne kan gøre for at imødekomme dem.

v/ Michael Bladt Stausholm , Senior Security Architect, Alexandra Instituttet og Kim Escherich, Innovation Architect, IBM (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Kunstig intelligens: Hvordan får vi tillid til teknologien?

Tirsdag den 3. december 2019, 09.15 -12.00

Markedet for kunstig intelligens er i rivende udvikling og potentialet er enormt. I den nærmeste fremtid vil vi opleve, at beslutningskraften bliver flyttet fra menneske til maskine i form af for eksempel førerløse biler og avancerede kræftrobotter. Den avancerede teknologi er begyndt at rejse etiske spørgsmål. I en situation hvor en robot er programmeret til at tage en beslutning, hvem sidder så med ansvaret? Og hvem har ansvaret for at evaluere og forbedre teknologien? Hvilke hensyn skal overvejes, når man som offentlig myndighed har borgerne som kunder? Vi inviterer Microsoft Danmarks direktør for Enterprise Commercial til at dele sit syn på, hvordan vi skaber etiske rammer om udviklingen og anvendelsen af kunstig intelligens i Danmark. Hvordan kan man skabe tillid til kunstig intelligens blandt offentlige institutioner, virksomheder og i sidste ende befolkningen?

v/ Frederik Braun, Lead for Enterprise Commercial, Microsoft Danmark (MØDESTED: BLOX, Bryghuspladsen, 1473 København K)

Cloud-tjenester – giganternes milliardindustri (dato ikke fastlagt)

Tirsdag den 4. februar 2020, 09.15 -12.00

En medspiller i den rivende udvikling af digital infrastruktur er cloud-tjenester – en indbringende industri, som oplever stigende efterspørgsel. Hvilke teknologier har været årsag til, at markedet for cloud-tjenester bogstavelig talt er eksploderet og har lokket en tech-gigant som Amazon til Danmark? Vi får besøg af den nordiske chef for en af verdens største leverandører af cloud-services, Guido Bartels fra Amazon Web Services Han giver os et indblik i verdens mest værdifulde virksomhed og deres visioner på det nordiske marked. Hvorfor er nordiske og særligt danske virksomheder interessante for AWS? Hvilke gevinster kan danske virksomheder og offentlige myndigheder høste fra cloud-tjenester, når det kommer til f.eks. intern forretningsudvikling og øget sikkerhed?

v/ Guido Bartels, direktør for Amazon Web Services Nordic (ikke bekræftet)

It-chefen – fra kældermenneske til virksomhedens pengemaskine (dato ikke fastlagt)

Onsdag den 25. marts 2020, 09.15 -12.00

Titler som ”IT-chef” og ”CIO” er under udvikling. Ansvarsområderne dækker gerne over både planlægning, udvikling og drift af organisationens forretningsteknologi. Man skal koordinere organisationens data- og informationsstrategi, ligesom man skal foretage risikovurderinger og stå på mål for sikkerheden omkring den digitale infrastruktur. Samtidig skal kundens eller borgerens møde med teknologien koordineres. Vi får besøg af to af Danmarks dygtigste CIOs, som vil give os et indblik i de kompetencer, som de har måttet tilegne sig for at kunne optimere deres organisationers digitale transformation. Hvad har været deres strategiske prioriteringer? Hvilke erfaringer har de gjort sig undervejs i forhold til ledelsen og bundlinjen?

v/ Stig Lundbech, direktør, Koncern IT, Københavns Kommune og Jesper Riis, CIO, DSV (ikke bekræftet)

Ordførerdebat: Hvordan skaber vi en succesfuld digital omstilling? (DATO IKKE FASTLAGT)

Tirsdag den 2. juni 2020, 09.15 -12.00

Vi inviterer it-ordførere fra begge fløje til debat om deres visioner og planer for, hvordan Danmark forbliver frontløber i det globale digitaliseringskapløb. Hvordan rider vi på digitaliseringsbølgen, så det gavner både offentlige og private organisationer såvel som den almene borger? Hvordan sikrer vi, at eksisterende og ny lovgivning er smidig, så barriererne for digitalisering og ny teknologi reduceres mest muligt? Og hvor skal de politiske løsninger findes, hvis vi skal udnytte digitaliseringens mange muligheder og forberede os bedst muligt på de risici der følger med?

v/ Ida Auken, Radikale Venstre, Torsten Schack Pedersen, Venstre, Lisbeth Bech Poulsen, Socialistisk Folkeparti og Dennis Flydtkjær, Dansk Folkeparti

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk