Møderække

Digitaliseringsnetværk - mødeprogram

Digitaliseringens skyggeside: Hvordan bevarer vi borgernes tillid til systemet?

Torsdag den 29. oktober 2020, 09.15 -12.00

I Danmark har vi længe brystet os af at være et af de lande i verden, hvor borgerne har den højeste grad af tillid til systemet. For at bevare denne i en digital tidsalder er det afgørende, at borgerne føler sig trygge ved den offentlige digitalisering og til sikkerheden i de offentlige IT-løsninger. Tal fra Danmarks Statistik viser, at både tilliden til det offentliges behandling af data og antallet af danskere, der har høj tillid til det offentlige, er faldende. Hvor skal vi sætte ind for at vende denne udvikling? Og hvad kan alle led i den digitale fødekæde gøre for at bidrage til at genvinde tilliden? Er den dalende tillid skabt af politikernes tøven eller ligger ansvaret et andet sted?

v/ Henning Mortensen, formand, Rådet for Digital Sikkerhed og Birgitte Kofod Olsen, medstifter, DataEthics (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Status på det digitale Danmark: Den fællesoffentlige strategi efter 2020

Tirsdag den 1. december 2020, 09.15 -12.00

På dagens møde tager direktør i Digitaliseringsstyrelsen Rikke Hougaard Zeberg temperaturen på det digitale Danmark. Hvordan ser det her ved udgangen af året ud med at nå målene i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi om, at den offentlige digitalisering skal være både let, hurtig og af god kvalitet, give gode vilkår for vækst samt være med til at skabe tryghed og tillid? Hvilke indsatser skal der fokus på i de kommende år, og hvad kan vi forvente af de fællesoffentlige samarbejde efter 2020?

v/ Rikke Hougaard Zeberg, direktør, Digitaliseringsstyrelsen (ikke bekræftet)

It-chefen – fra kældermenneske til virksomhedens pengemaskine

Tirsdag den 15. december 2020, 09.15 -12.00

Titler som ”IT-chef” og ”CIO” er under udvikling. Ansvarsområderne dækker gerne over både planlægning, udvikling og drift af organisationens forretningsteknologi. Man skal koordinere organisationens data- og informationsstrategi, ligesom man skal foretage risikovurderinger og stå på mål for sikkerheden omkring den digitale infrastruktur. Samtidig skal kundens eller borgerens møde med teknologien koordineres. Vi får besøg af tre af Danmarks dygtigste CIOs, som vil give os et indblik i de kompetencer, som de har måttet tilegne sig for at kunne optimere deres organisationers digitale transformation. Hvad har været deres strategiske prioriteringer? Hvilke erfaringer har de gjort sig undervejs i forhold til ledelsen og bundlinjen?

v/ Stig Lundbech, direktør, Koncern IT, Københavns Kommune, Torben Ruberg, CIO, Maersk Tankers og Morten Holm Christiansen, CIO/CTO, Coop Danmark (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Branchen har ordet

Torsdag den 28. januar 2021, 09.15 -12.00

Hvordan ser IT-branchen på planerne for fremtidens digitale Danmark. Er barren sat højt nok for den offentlige digitalisering, skyder vi forbi mål, eller rammer vi faktisk helt inden for skiven? Vi beder IT-Branchens frontkvinde Natasha Friis Saxberg komme med sit bud på den ideelle digitaliseringsstrategi for det offentlige Danmark. Skal vi til at arbejde med mere langsigtede strategier, end hvad førhen har været tilfældet? Hvordan kan vi skabe bedre muligheder for fleksibilitet uden at slække på ambitioner og kvalitet? Og hvor har vi oplevet de største huller i de tidligere strategier og i den eksisterende regulering på området? Vi beder hende desuden forholde sig til, hvordan branchen også selv i højere grad kan sætte ind for at være med til at sikre, at vi kommer bedst muligt videre med den fællesoffentlige digitalisering.

v/ Natasha Friis Saxberg, adm. direktør, IT-Branchen (OBS: dato ikke endelig)

Parløb eller overhaling: Er digitaliseringen løbet fra datasikkerheden?

Tirsdag den 23. marts 2021, 09.15 -12.00

Siden 2007 har Shehzad Ahmed været med i toppen af dansk IT-sikkerhed - først som chef for IT-sikkerhedsorganisationen DK-CERT og nu som IT-sikkerhedschef i NETS - og været én af de bærende kræfter i arbejdet med at få danskerne til at forstå vigtigheden af ordentlig IT-beskyttelse. Dette blev understreget, da han i 2012 var med til at starte Rådet for Digital Sikkerhed. Til dagens møde vil Shehzad Ahmed fortælle om sine erfaringer inden for IT-sikkerhed og belyse, hvilke udfordringer og muligheder Danmark står overfor i den digitale verden. For er IT-sikkerhed overhovedet moden i de danske virksomheder og den offentlige sektor? Og kan forbrugerne og borgerne føle sig sikre i det digitale rum?

v/ Shehzad Ahmed, IT-sikkerhedschef i Nets og bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed (OBS: dato ikke endelig)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Daniel H. Fischer