Møderække

Digitaliseringsnetværk - mødeprogram

5G – hvordan rider vi med på bølgen?

Tirsdag den 3. september 2019, 09.15 -12.00

5G-bølgen har ramt os og spås til at få stor betydning for den teknologiske udvikling inden for blandt andet industri, transport, byudvikling og sundhed. Hvad er egentlig op og ned på hele sagaen om 5G netværket? Hvilke muligheder vil 5G præsentere for de danske virksomheder og lige så vigtigt for de danske forbrugere? På dagens møde får vi først et indblik i 5G-netværkets potentiale, og hvorfor det er sådan en væsentlig faktor for Danmarks digitale udvikling. Efterfølgende giver Energistyrelsen os indblik i arbejdet med 5G-handlingsplanen og udrulning af netværket. Sammen vil vi diskutere, hvordan man sikrer en smidig adgang til 5G og hvilke initiativer, som er nødvendige fra henholdsvis erhvervsliv og fra staten.

v/ Trine Heidemann Jansen, kontorchef, Center for tele, Energistyrelsen og Michael Nielsen, teknisk chef, Cisco Danmark (MØDESTED: Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2-4, Kbh V)

Internet of Things: potentialer og akilleshæle

Onsdag den 2. oktober 2019, 09.15 -12.00

For 10 år siden skulle man bruge en computer for at komme på internettet. De tider er forbi, og i starten af 2017 var 8,4 milliarder apparater forbundet til internettet – herunder også forbrugerelektronik og industriapparater. Fænomenet kaldes Internet of things (IoT) og betegner enheder, der er forbundet til internettet og taler med hinanden. På dagens møde får vi to perspektiver på IoT. Kim Escherich fra IBM fortæller, hvordan de hos IBM arbejder med IoT-økosystemer, og hvordan det kan skabe værdi for danske virksomheder. Hvad er status på brugen af IoT i Danmark, og hvad bringer fremtiden? Vi får også besøg af Gert Læssøe Mikkelsen fra Alexandreinstituttet. Han fortæller om, hvilke sikkerhedsmæssige udfordringer der er forbundet med IoT, og hvad virksomhederne kan gøre for at imødekomme dem.

v/ Gert Læssøe Mikkelsen, Ph.d., Head of Security Lab, Alexandra Instituttet og Kim Escherich, Innovation Architect, IBM (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Kunstig intelligens: Hvordan får vi tillid til teknologien?

Tirsdag den 3. december 2019, 09.15 -12.00

Markedet for kunstig intelligens er i rivende udvikling og potentialet er enormt. I den nærmeste fremtid vil vi opleve, at beslutningskraften bliver flyttet fra menneske til maskine i form af for eksempel førerløse biler og avancerede kræftrobotter. Den avancerede teknologi er begyndt at rejse etiske spørgsmål. I en situation hvor en robot er programmeret til at tage en beslutning, hvem sidder så med ansvaret? Og hvem har ansvaret for at evaluere og forbedre teknologien? Hvilke hensyn skal overvejes, når man som offentlig myndighed har borgerne som kunder? Vi inviterer Microsoft Danmarks direktør for entreprise commercial til at dele sit syn på, hvordan vi skaber etiske rammer om udviklingen og anvendelse af kunstig intelligens i Danmark. Hvordan kan man skabe tillid til kunstig intelligens blandt offentlige institutioner, virksomheder og i sidste ende befolkningen?

v/ Frederik Braun, Lead for Enterprise Commercial, Microsoft Danmark (MØDESTED: BLOX, Bryghuspladsen, 1473 København K)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk