Møderække

Digital Sundhed - mødeprogram

Sundhedspolitisk nytårskur med ministeren og ordførerne

Onsdag den 29. januar 2020, 15.15 -18.00

Den sundhedspolitiske dagsorden er evigt aktuel, hvorfor det også er et emne, som partierne i folketinget kæmper om at markere sig på. Hvilke visioner har de forskellige sundhedsordførere for fremtidens sundhedsvæsen? Hvilke problemer står vi for at skulle finde en løsning på her og nu, og hvordan skal vi forholde os til de fremherskende økonomiske udfordringer? Vi inviterer sundhedsminister Magnus Heunicke og sundhedsordførerne til at debattere med hinanden og netværket.

v/ Magnus Heunicke, sundhedsminister (S), Jane Heitmann, formand for Sundheds- og Ældreudvalget (V), Stinus Lindgreen, sundhedsordfører (RV) (Ikke bekræftet), Kirsten Normann Andersen, sundhedsordfører (SF), Rasmus Langhoff, sundhedsordfører (S) og Liselott Blixt, sundhedsordfører (DF) (Fællesmøde med de sundhedspolitiske netværk) (OBS! MØDESTED: Nationalmuseet)

Internet of Things – mere sundhed for pengene?

Torsdag den 5. marts 2020, 09.15 -12.00

I sundhedsvæsenet er der konstant pres på at spare og sundhedspersonalet løber stærkt for at følge med. Teknologien Internet of Things (IoT) er af eksperter blevet udråbt til at have potentiale til at revolutionere og løfte sundhedsvæsenet. Konceptet er, at fysiske ting udstyres med små sensorer, der kan kommunikere med omverdenen gennem internettet. IoT kan lette arbejdet og frigive ressourcer og varme hænder, og ikke mindst give mere tid til at udføre kerneopgaverne. På dagens møde zoomer vi ind på, hvordan vi konkret kan bruge IoT i sundhedsvæsenet. Hvilke udfordringer er der ved at udbrede brugen af IoT? Hvor ligger de sikkerhedsmæssige forhindringer? Hvad koster det - og hvor meget sparer vi egentlig? Disse spørgsmål diskuterer vi for at blive klogere på, hvordan IoT kan give mere sundhed for pengene.

v/ Christian Mercado, enhedschef for Digital Innovation, Syddansk Sundhedsinnovation, og Kaj Grønbæk, Head of Department på Computer Science ved Aarhus Universitet (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Internationalt udsyn: hvad bliver det næste store?

Mandag den 20. april 2020, 09.15 -12.00

På dagens netværksmøde zoomer vi ud og vender blikket mod udlandet. Hvad sker der på det globale marked for sundhedsteknologi, og hvilke tendenser har retning mod Danmark? Jakob Eyvind Bardram er direktør for Copenhagen Center for Health Technology og han har et skarpt øje for megatrends i udlandet. Han fortæller om, hvad sundhedsvæsenet og de danske virksomheder skal forberede sig på i fremtiden, og diskuterer med netværket, hvordan de globale tendenser kan rodfæste sig i det danske sundhedsvæsen.

v/ Jakob Eyvind Bardram, professor og direktør for Copenhagen Center for Health Technology (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Er kunstig intelligens vejen til den ultimative præcision i sundhedsvæsenet?

Torsdag den 28. maj 2020, 09.15 -12.00

Kunstig intelligens er i gang med at forandre vores verden. Hvad skal vi bruge kunstig intelligens til i sundhedsvæsenet? Hvilke potentialer rummer teknologien i forhold til at understøtte diagnosticering og beslutningstagning i sundhedsvæsenet? Ved hjælp af kunstig intelligens arbejder LEO Innovation lab med at udvikle digitale platforme, der øger patientens oplevelse af sammenhæng samt effektiviteten i det kliniske behandlingsforløb. På dagens netværksmøde inviterer vi CEO Kristian Hart Hansen til at fortælle og debattere med netværket, hvilke potentialer og udfordringer kunstig intelligens gemmer på.

v/ Kristian Hart Hansen – CEO LEO Innovation Lab (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Digitaliseringen af sundhedsvæsenet

Tirsdag den 8. september 2020, 09.15 -12.00

En strategi for digital sundhed skal sikre et mere sikkert og sammenhængende sundhedsnetværk for danskerne. Hvad indebærer strategien, hvad er prioriteringerne og er målene ambitiøse nok? Til dette netværksmøde har vi fornøjelsen af at præsentere formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, som vil indvie netværket i regionernes målsætninger for digital sundhed. Hvordan sikres det, at det danske sundhedsvæsen bedst omfavner de mange fordele der er forbundet med digitalisering, samtidig med, at man tager højde for potentielle utilsigtede konsekvenser ved datadeling?

v/ Stephanie Lose, regionsrådsformand i Region Syddanmark og formand for Danske Regioner

Nationalt Genom Center

Tirsdag den 27. oktober 2020, 09.15 -12.00

Med et bredt flertal i Folketinget blev det vedtaget, at Nationalt Genom Center skulle oprettes med henblik på at udvikle personlig medicin. Hvordan er det gået siden oprettelsen og hvad er øverst på dagsordenen? På hvilken måde bidrager centret til digital sundhed og hvilke udfordringer møder centret til daglig? Vi har inviteret adm. direktør i NGC, Bettina Lundgren, som vil indvie netværket i, hvordan NGC er med til at sikre Danmarks topposition indenfor life science.

v/ Bettina Lundgren, adm. direktør i NGC (Ikke bekræftet)

Mediernes betydning for tendenser i digital sundhed

Fredag den 11. december 2020, 09.15 -12.00

Som sundhedsredaktør på Politiken er Lars Igum Rasmussen løbende opdatering med de aktuelle tendenser på sundhedsområdet. Hvor mener han, at den digitale sundhed særligt har vundet frem i 2020? Hvilken udvikling kommer til at præge de kommende år? Vi inviterer sundhedsredaktøren til at komme med sine bud på, hvordan mediernes rolle kan have en afgørende betydning i forhold til danskernes skepsis overfor digitale tendenser, herunder fx deling af data i sundhedsøjemed.

v/ Lars Igum Rasmussen, sundhedsredaktør på Politiken

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Rasmus Schnedler-Meyer