Møderække

Det nære sundhedsvæsen - Aarhus - mødeprogram

Status fra Borgen: Et år med COVID-19

Fredag den 26. marts 2021, 09.15 -12.00

Der er nu gået et år siden statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned som følge af udbruddet af corona-virus på dansk jord. Sundhedsvæsenet har været under pres og mange af de almindelige sundhedsopgaver er blevet udsat og sat på pause. Hvad er status på det nære sundhedsvæsen oven på den ekstraordinære situation? På dagens netværksmøde opsummerer vi sundhedsåret 2020 og spørger ordførerne, hvordan epidemien vil påvirke den sundhedspolitiske kurs i fremtiden.

V/ Liselott Blixt, sundhedsordfører (DF), Rasmus Horn Langhoff, sundhedsordfører (S), Kirsten Normann Andersen, sundhedsordfører (SF), Per Larsen, sundhedsordfører (K)

Har sundhedsøkonomien fået corona?

Onsdag den 19. maj 2021, 09.15 -12.00

Som et lyn fra en halvskyet himmel overtog coronakrisen alle dagsordener. Alle mand på dæk, hurtige omstillinger, lynrekrutteringer og økonomiforhandlinger. Selvom testning og øget bemanding har kostet kassen, er det måske bedre end alternativet. Vi beder en af landets absolut førende eksperter i sundhedsøkonomi om at gøre regnebrættet op og kigge ind i krystalkuglen, når vi spørger ham om sundhedsøkonomien har fået corona.

v/ Jakob Kjellberg, professor i sundhedsøkonomi, og programleder for VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd

Sundhedspolitisk dag (fællesmøde med frokost)

Onsdag den 1. september 2021, 10.15 -13.00

2020 var et hæsblæsende sundhedsmæssigt år og 2021 har lagt antræk til at blive mindst ligeså interessant. Pandemi, folkesundhedslov, behandlingsgarantier og risikoen for et overophedet sygehusvæsen har præget billedet. Vi inviterer direktørerne for det hele til at give en status på tilstandene i sundhedssektoren på tværs af region og kommune.

v/ Adam Wolf, direktør, Danske Regioner, Bente Hyldahl, direktør, Lægeforeningen (ikke bekræftet) og Svend Særkjær, departementschef, Sundheds- og Ældreministeriet (ikke bekræftet) (OBS! Mødet afholdes i København)

Sundhedspolitisk dag (fællesmøde)

Onsdag den 1. september 2021, 13.15 -15.00

2020 var et hæsblæsende sundhedsmæssigt år og 2021 har lagt antræk til at blive mindst ligeså interessant. Pandemi, folkesundhedslov, behandlingsgarantier og risikoen for et overophedet sygehusvæsen har præget billedet. Vi inviterer direktørerne for det hele til at give en status på tilstandene i sundhedssektoren på tværs af region og kommune.

v/ Lars Pram, direktør, Dansk Sygeplejeråd og Christian Harsløf, sundhedsdirektør, KL (OBS! Mødet afholdes i København)

Hvilken form for forebyggelse?

Onsdag den 27. oktober 2021, 09.15 -12.00

Forebyggelse i sundhedsvæsenet er en prioritering, som hele samfundet vinder på. Hvis vi forebygger overvægt og rygning, mindsker vi antallet af patienter med type 2-diabetes og rygerelaterede sygdomme, som kræver kostbar behandling. Ligeledes får den enkelte borger masser af livskvalitet forærende. I den forbindelse er det nødvendigt at prioritere den strukturelle forebyggelse, så alle danskere bliver sundere uanset social klasse. To centrale aktører vil indvie netværket i deres visioner for, hvordan forebyggelse bedst sikres i Danmark.

v/ Karin Friis Bach, formand, Danske Regioners Sundhedsudvalg og næstformand, Region Hovedstaden og Morten Grønbæk, dr.med., direktør for Institut for Folkesundhed og formand for Vidensråd for Forebyggelse (ikke bekræftet)

Toppen af den sundhedspolitiske interessevaretagelse

Tirsdag den 30. november 2021, 09.15 -12.00

Kræftens Bekæmpelse er blandt de absolut mest indflydelsesrige interesseorganisationer. Hvilke indsatser søsættes, når man vil have rykket et komma eller indskudt en sætning i den førte sundhedspolitik? Kan man som lokal enhed påvirke de højere luftlag? Og hvem skal man gå til, hvis man vil samle de små stemmer til et helt kor? Jesper Fisker, adm.direktør i Kræftens Bekæmpelse, indvier netværket i den sundhedspolitiske værktøjskasse.

v/ Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, og fhv. direktør i Sundhedsstyrelsen og departementschef i Sundhedsministeriet

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Rasmus Schnedler-Meyer