Møderække

Bygge- og boligpolitisk netværk - København - mødeprogram

København set fra vandsiden

Tirsdag den 28. maj 2019, 15.00 -17.30

Nye byggerier skyder op med rekordfart langs hele Københavns havneløb. På årets sejltur inspicerer vi de nye byggerier hele vejen fra Tegl- og Sluseholmen ud til Nordhavn. Undervejs kommer vi forbi nye kvarterer som Enghave Brygge og Havnevigen. Vi taler om, hvordan visionerne om en samtænkning af nye kvarterer med infrastruktur kommer til udtryk gennem f.eks. metrobyggerierne. Kan vi mon se forskel på visionerne bag de tidligste byudviklingsprojekter i Sluseholmen, og dem der bliver realiseret i disse år i Nordhavn? Vi har lejet en båd velegnet til alt slags vejr og nyder et lille glas på turen.

v/ Jens Kramer Mikkelsen (sejltur) (Mødested: Kalvebod Bølge ved Marriott Hotel, Kalvebod Brygge 5, 1560 København)

Københavns nye stadsarkitekt

Torsdag den 29. august 2019, 09.15 -12.00

Københavns Kommunes arkitekturpolitik ”Arkitektur for mennesker” minder umiskendeligt om arkitektvirksomheden Gehls slogan: ”Byer for mennesker”. Derfor er det sikkert ikke helt tilfældigt, at Københavns nye stadsarkitekt hedder Camilla van Deurs og kommer fra en stilling som partner i Gehl. Vi sætter den nye stadsarkitekt stævne til en snak om, hvordan hun vil udvikle København så hovedstaden fortsat er en af verdens bedste byer at bo i. Hvordan fastholder man helhedsperspektivet og sikrer, at nye bydele kobles med resten af byen? Hvilke erfaringer fra udlandet kan hun trække på i forhold til at udvikle helhedsløsninger for udviklingen af attraktive byrum med fokus på grønne løsninger, rekreative områder og fornuftige klimaløsninger?

v/ Camilla van Deurs, stadsarkitekt, Københavns Kommune (MØDESTED: SOHO, Flæsketorvet 68, 1711 København V)

Arkitektur og the circle of life

Onsdag den 2. oktober 2019, 09.15 -12.00

Fire af de anbefalinger, som regeringens Advisory Board for Cirkulær Økonomi fremlagde i sommeren 2017, er direkte møntet byggebranchen. Arkitekterne spiller en central rolle i forhold til at tænke bæredygtighed og cirkulær økonomi med helt fra tegnebrættet. På mødet deler Anders Lendager sit perspektiv på arbejdet med cirkulær arkitektur, hvilken forskel det gør og hvordan denne type arkitektur er æstetisk anderledes. Hvor stor er efterspørgslen, og er der en politisk, økonomisk eller anden slagside, som branchen må forholde sig til?

v/ Anders Lendager, CEO, Lendager Group (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk