Møderække

Bygge- og boligpolitisk netværk - Aarhus - mødeprogram

Cirkulært byggeri

Onsdag den 8. maj 2019, 09.15 -12.00

Hvorfor skal bygge-boligbranchen i Danmark bekymre sig om bæredygtighed? Og hvordan kan man bygge mere bæredygtigt? Kasper Guldager Jensen, der er medlem af regeringens advisory board for cirkulær økonomi, indvier os i visionerne inden for cirkulært byggeri, og inspirerer til, hvordan man kan bidrage til en mere bæredygtig byggeindustri, og Stig Ammitzbøll, arkitekt og creative manager hos Lendager Group, inspirerer til cirkulære urbane strategier.

v/ Kasper Guldager Jensen, CEO for GXN og medlem af regeringens advisory board for cirkulær økonomi og Stig Ammitzbøll, arkitekt og creative manager hos Lendager Group (MØDESTED: ARoS)

Guidet tur i Gellerup

Tirsdag den 11. juni 2019, 09.15 -12.00

Hvordan skaber vi bæredygtige bydele, der sikrer en sammenhængende og god by for alle? På dagens netværksmøde rykker vi ud for at se og blive inspireret af nye måder at tænke og udføre byudvikling. Vi besøger Gellerupparken for at blive klogere på, hvordan man omdanner et udsat boligområde til en attraktiv bydel med en blandet beboersammensætning samt et varieret boligudbud.

v/ Per Frølund, programleder Helhedsplan Gellerup og Chadi Ali Kayed, Brabrand Boligforening

Byggeri i den digitale tidsalder

Onsdag den 11. september 2019, 09.15 -12.00

Netværket zoomer ind på teknologiens muligheder og udfordringer. En af de nye digitalt baserede teknologier, som har potentiale til at forandre byggebranchen, er 3D- modeller og 3D print. Hvad betyder de nye teknologiske løsninger for måden at designe, planlægge og udføre byggeprojekter? Hvad kan byggebranchen gøre, for at være på forkant med udviklingen? I udlandet er en række spektakulære projekter realiseret, og på hjemmefronten har vi nu også sat gang i de første 3D printede projekter.

v/ Niels Treldal, områdechef for VDC og forretningsudvikling, NCC og Kåre Flindt Jørgensen, konceptudviklingschef, NCC.

Midlertidige byrumsprojekter - galt eller genialt?

Torsdag den 3. oktober 2019, 09.15 -12.00

Da Store Torv i Aarhus i 2010 midlertidigt blev omlagt til et græs- og skovareal som en del af Festugen, startede der en debat, som stadig er aktuel den dag i dag. Hvad er meningen med midlertidige byrumsprojekter og kan det virkelig betale sig at eksperimentere med byggemodeller i 1:1 størrelser? Vi inviterer to profiler med stor erfaring inden for midlertidige byrumsprojekter; stifteren af Copenhagen Windows og direktøren for Godsbanen. Vi får mulighed for at høre nærmere om, hvordan de oplever at arbejde med midlertidige byrumsprojekter, samt hvilken rolle projekterne kan spille på den lange bane. Skal vi skabe flere af de populære, midlertidige byrum, og kan man undgå at skuffe borgerne, når de lukkes ned?

v/ Thomas Fokdal, stifter af Copenhagen Windows og Flemming Dybbøl, direktør for Godsbanen.

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk