Møderække

Beskæftigelsespolitisk netværk - mødeprogram

Corydon om vækst (fællesmøde med Erhverv, vækst og innovation)

Tirsdag den 31. marts 2020, 09.15 -12.00

Hvad har folketingsvalget og EP-valget haft af betydning for det danske erhvervsliv? Hvilke tidligere og fremtidige reformer har haft særlig betydning for den danske vækst? I hvor høj grad bør den offentlige sektor tage ved lære af den private sektor med hensyn til vækst og innovation? Med sit imponerende CV har Bjarne Corydon rig erfaring, når det kommer til spørgsmål om vækst i hele landet. Under sin tid som finansminister satte Corydon særligt fokus på uddannelse som en altafgørende faktor. Bjarne Corydon gæster netværket og giver sit indblik i de udfordringer og fordele, som Danmark står over for, når det kommer til vækst, inflation og offentlige finanser.

v/ Bjarne Corydon, adm. direktør og chefredaktør for Børsen (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Ministerens visioner

Torsdag den 7. maj 2020, 09.15 -12.00

Hvad er status på beskæftigelsespolitikken i Danmark, og hvor er vi på vej hen? Hvad er de helt centrale elementer i regeringens beskæftigelsespolitik, hvordan får vi hele Danmark med, og hvad skal i fokus i den kommende tid, set fra ministerens stol? Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard gæster netværket og fortæller om sine visioner på det evigt aktuelle arbejdsmarkedsområde.

v/ Peter Hummelgaard, beskæftigelsesminister (MØDESTED: IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V)

Dansk Industris anbefalinger

Onsdag den 3. juni 2020, 09.15 -12.00

Verdens bedste arbejdsmarked, som både består af danskere og af arbejdskraft udefra. Sådan lyder ambitionerne for Danmark, når man læser på DI's hjemmeside. Hvordan sikrer man sig de mest fordelagtige vilkår for såvel industrien som for beskæftigelsen? Og hænger de to uløseligt sammen? Vi har inviteret den ny adm. direktør i Danmarks største erhvervsorganisation, Lars Sandahl Sørensen, til en snak om DI's visioner for fremtiden. Vi spørger ham bl.a. ind til, hvordan den nye regering bedst sætter rammerne for erhvervslivet, så beskæftigelsen kan blomstre.

v/ Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri

Partiernes ambitioner for beskæftigelsespolitikken

Tirsdag den 22. september 2020, 09.15 -12.00

Dagens netværksmøde har som omdrejningspunkt, hvordan de forskellige partier bedst ser beskæftigelsespolitikken udviklet i fremtiden. Hvad er de forskellige visioner, og er de enige om målene, men ikke om midlerne? Hvad er i deres øjne de største udfordringer, når det kommer til beskæftigelsen i Danmark? Vi inviterer de politiske ordførere til en snak om den fremtidige beskæftigelsespolitiske kurs.

v/ Alex Vanopslagh, beskæftigelsesordfører (LA), Lennart Damsbo-Andersen, medlem af Beskæftigelsesudvalget (S), Hans Andersen, beskæftigelsesordfører (V), og Victoria Velasquez, beskæftigelsesordfører (EL)

Embedsværkets perspektiv

Torsdag den 26. november 2020, 09.15 -12.00

Tilbagetrækningsreformer og ydelseskommissioner. Med en ny regering følger nye politiske tiltag, og som altid er implementering nødt til at gå hånd i hånd med finansiering. Vi har inviteret afdelingschef i Center for Arbejdsmarkedspolitik Jens Erik Zebis til en snak om de aktuelle udfordringer i implementeringen af nye arbejdspolitiske tiltag under det nødvendige samarbejde med Finansministeriet. Hvad står øverst på kontorets dagsorden, og hvor er de største fordele og ulemper, når ny arbejdsmarkedspolitik skal implementeres?

v/ Jens Erik Zebis, afdelingschef i Center for Arbejdsmarkedspolitik, Beskæftigelsesministeriet (ikke bekræftet)

Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i møderækken. Du kan til enhver tid finde den aktuelle møderække på www.samu.dk

Ønsker du at høre nærmere?

Har du nogle spørgsmål til netværket, så kontakt gerne den netværksansvarlige.

Lasse Krodal